İsviçre’de kalabilmek için 50 yaşlarında bir İsviçreli kadınla evlenen (2009) Türkiye kökenli koca, İsviçre’de ikamet etmeye başladı. Evlilikten kısa bir zaman sonra çiftin arasında geçimsizlik başladı ve bir müddet ayrı yaşamaya başladılar.

İsviçre yasalarına göre bir İsviçre vatandaşı ile evlenen kişi bu evliliği 5 yıl sürdürmek zorunda aksi takdirde evlilik bozulursa o kişi geldiği ülkeye geri gönderiliyor.

Savcılık iddianemesine göre 43 yaşındaki koca, beş yılı doldurmadan (4.5 yıl sonra) ayrılmak isteyen İsviçreli eşini, boşanma veya ayrılık durumunda ölümle tehdit etti.

Bunun üzerine çift arasında yaşanan tartışma ve aile içi şiddet gerekçesiyle koca polis tarafından evden uzaklaştırıldı.

Olaydan iki ay sponra ise kadın arabası içinde ölü olarak bulundu.

Vucüdunun çeşitli yerlerinde darp izleri tesbit edilen kadının ölümüne kocasının yolaçtığı açıklanarak aynı gün tutuklandı.

Koca ise eşini öldürmediğini iddia etti. Eşini öldürdüğü ileri sürülen kocanın Türkiye’de evli ve dört çocuk sahibi olduğu mahkeme tarafından tespit edildi.

Polisin mahkemeye sunduğu bilgilere göre, olaydan sonra hiç bir şey hatırlamadığını belirten kocaya ait suç unsuru olarak, somut bulgu ve izlerin elde olduğu açıklandı.