Güngör, sosyal medyada yaptığı açıklamada kendi yazdığı kitabı yalanladı ve bahse konu bölümlerin belgeye dayanmadığını yazdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce bugün Kırşehir’de Erdoğan'ın 'Gülen'le görüştüğümü ispatlamazsan namertsin' restine AKP'li gazeteci ve eski TRT Haber Genel Müdürü olan Nasuhi Güngör 'ün Erdoğan hakkında yazdığı "Yenilikçi hareket ' kitabıyla yanıt verdi.  

Davutoğlu'nun Saray Darbesi ile başbakanlıktan alınması olayında da adı geçen Güngör, kitapla ilgili sosyal meday hesabından açıklama yaptı. Güngör açıklamasında adeta 'ben yalancıyım' diyerek kitaptaki yazılanların bir belgeye dayanmadığını söyledi.

Güngör'ün, yukarıdaki "yazdıklarımın arkasındayım" dediği 2012 tarihli tweetinin tersine aşağıdaki kendi yazdıklarını inkar eden günümüzdeki tutumu ise okurların takdirine bırakılmalıdır.

İşte Yenilikçi hareket Kitabının yazarı Nasuhi Güngör 'ün o paylaşımları; 

"SENİN ARKADAŞIN YAZDI"

"Fethullah Gülen 'le görüşen namerttir, ispat etmezsen namertsin" dedi. Ben de ona beraber giden kişinin bunu bana sağladığını söyledim. Zarar vermesin o kişiye diye 24 Haziran'dan sonra açıklayacağımı söyledim. Elimde bir kitap var. Nasuhi Güngör . 17-25 Aralık'tan sonra TRT Haber Dairesi Başkanı yaptı. Bu arkadaş bir kitap yazmış. Kitabın 89. sayfdasını okuyorum. Erdoğan sen de dinle ama sakın kumandayı duvara atma. "Erdoğan 2000 yılı Mayıs ayında uzun süredir orada yaşayan Fethullah Gülen ile bir araya geldi" Yani 2000 yılının mayıs ayında Erdoğan'ın Gülen 'le görüştüğünü kendisinin yakın arkadaşı yazmıç Bana 100 bin liralık dava açmış. 'Darphaneyi sana bağlayalım da sıcak sıcak ye bari. Muharrem İnce 'ye 100 bin liralık dava açtın da, arkadaşına dava açtınmı ya da tekzip ettin mi sen. Erdoğan kitap okumuyor. Heralde arkadaşları o kısmı çıkarıp özet vermişler."