Frankfurt'ta uzun yıllardır gazetecilik yapan Kazım Doğan ile Nevin Suna’nın tek çocuğu olan Duygu Doğan'ın, IŞİD yanlısı Selefi grup tarafından kandırılarak Suriye’ye götürüldüğü ileri sürüldü. Sekizinci sınıftan itibaren orta ve lise eğitimini Türkiye’de tamamlayan Duygu'nun (25) Marmara Üniversitesi’nde Almanca, İngilizce ve Türkçe mürtercim tercümanlık eğitimini arkadaşı Selçuk G.’nin etkisiyle yarıda bırakarak Frankfurt’a döndüğü belirtildi.

SON GÖRÜŞMESİNDE 'SÜRÜCÜ KURSUNA GİDECEĞİM' DİYEREK PARA İSTEDİ

Duygu'nun Frankfurt’un Gallus Bölgesi’nde yaşayan ve birkaç ay öncesine kadar kendi halinde olduğu belirtilen 
Selçuk Götürmen'in etkisiyle Selefi’lere yakın grupla ilişkiye geçtiği aktarıldı. Çevresinde sevilen ve modern davranışlarıyla tanınan genç kızın bir süredir Frankfurt Tren Garı’nda çalıştığı işinden geçen hafta ayrılarak Pazartesi gününden itibaren ortadan kaybolduğu açıklandı. Annesiyle birlikte yaşayan ve Almanya'yı terketmeden bir süre önce babası Kazım Doğan'ı arayarak "sürücü kursuna gideceğim" gerekçesiyle para isteyen Duygu'nun, otobüse binip Türkiye’ye gittiği tahmin ediliyor.

ARKADAŞININ ABLASI DUYGU SURİYE'DE DEDİ 



Facebook sayfasında iki elinde kalaşnikoflu bir fotoğrafını yayınlayan Selçuk Götürmen’in, Doğan Ailesi’ne Frankfurt'taki ablası aracılığıyla mesaj gönderip “Duygu artık Suriye’de” dediği belirtildi. Baba Kazım Doğan ve anne Nevin Suna, gözyaşları içinde kızlarının bulunması için yetkililerden yardım istiyor. Anne Suna, “Kızım neredesin? Gözümüze uygu girmiyor, sensiz soluk bile alamıyoruz. Sana yardım etmemize izin ver. Lütfen yanlıştan dön” diye gözyaşı döküyor.

TÜM AİLELERE ÇAĞRI YAPTI

Baba Kazım Doğan ise, “Yetkililere rica ediyoruz. Lütfen kızımızı bulsunlar. Suriye’ye geçmesine izin vermesinler. O daha genç ve kapıldığı bir çevreye uyup böyle bir işe kalkıştı. Selçuk Götürmen isimli çocuktan bir türlü ayıramadık. Türkiye’deki tüm makamlara yalvarıyoruz, lütfen kızımızı Suriye’ye bırakmasınlar. Sınırları tutsunlar, geçişine izin vermesinler. Bizi tek yavrumuza kavuştursunlar” dedi. Konuyla ilgili konuşan bir başka baba ise, "çocuklarla yeterince ilgilenilmemesinin ağır sonuçlarına katlanmaktansa, onlara zamanında sahip çıkılmalıdır" açıklamasında bulundu.