AKP genel başkanı ve cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası, TSK'nın 20 Ocak günü Afrin'e yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı' adlı askeri operasyonun, 18 Mart günü işgale dönüşmesi Almanya'da binlerce kişi tarafından protesto edildi. 

Aralarında Hamburg, Düsseldorf, Erlangen, Göttingen ve Rostock'un da bulunduğu Almanya'nın birçok kentinde dün gerçekleşen miting ve yürüyüşlerde, "Türkiye'nin İslamcı faşistler ile Afrin'de sistematik etnik bir temizlik ve katliam" yaptığı ileri sürüldü.

HAMBURG'TA BİNLERCE KİŞİ PROTESTO ETTİ

Merkez Tren İstasyonu (HBF) önündeki Hachmannplatz meydanında saat 15:30 da başlayan yürüyüş, kentin en büyük alışveriş merkezlerinin bulunduğu Jungfernstieg ve Gänsemarkt'tan geçerek, sol ve alternetif çevrelerin yoğun olarak yaşadığı Sternschanz'e semtine kadar devam etti. Çoşkulu sloganlar ve müzik eşliğinde devam eden gösteriye, Halkların Birleşik Devrim Hareketi bileşenleri ile DİDF ve çok sayıda savaş karşıtı Alman antifaşistin destek vermesi dikkat çekti.

24 MART DÜNYA AFRİN GÜNÜ İLAN EDİLDİ

Avrupa’da yaşayan parlamenter, hukukçu, akademisyen, kadın örgütleri temsilcileri, aydın ve yazarların çağrısı ile ilan edilen "24 Mart Dünya Afrin Günü'nde ( World Afrin Day) "Hamburg, Afrin için" adlı dayanışma komitesi tarafından düzenlenen ve polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gösteride, sık sık "Afrin'e özgürlük, işgalci Türk ordusu Afrin'den defol", "Alman silahları tüm dünyada katletmeye devam ediyor", Terörist Erdoğan", "Katil Erdoğan", ile "Yaşasın PYD, Yaşasın PKK" sloganları dikkat çekti.

Yürüyüş sırasında Hamburg'un İstiklal caddesi olarak tanımlanan Jungfernstieg'te, Suriyeli bir grup İslamcının, Suriye hükümeti aleyhinde açtıkları informasyon standını sesizce kapatmaları gözlendi.

ROJAVA'DA KADINLAR KİTABININ YAZARI FLACH: AB, KATLİAMDAN SORUMLU

Kadınların en önde yürüdüğü gösteri sonrası, Sternschanze semtindeki S/ Bahn önünde düzenlenen miting sırasında, küçük yaşta gerilla kıyafeti giymiş bir çocuğun Öcalan dövizi ile yürümesi, Alman basınının yoğun ilgisini çekti. 

Mitingde konuşan "Rojava'da Kadınlar" kitabının yazarı Anja Flach ve Sol Parti Milletvekili Martin Dolzer, 'Almanya'nın Afrin’i işgal eden Türkiye'ye milyarlarca değerinde askeri malzemeler satarak' destek verdiğine dikkat çektiler.

Tanınmış kadın aktivist Anja Flach konuşmasında, "Avrupa Birliği Ankara'ya sınırlarını koruması için yardımda bulundu. Bu kapsamda 80 milyon eurodan fazla para Ankara'ya aktarıldı. Afrin katliamında Türkiye'ye destek veren AB birinci elden sorumludur" sözleriyle, AB ve Türkiye arasında yürütülen ekonomik ve askeri ilişkileri sert dille eleştirdi.

Pinneberg Yahudi Toplumu Başkanı Wolfgang Seibert de Arfin’e yönelik saldırıları kınayarak, Kürtler ile Yahudilerin tarihi olarak hep kardeş ve dayanışma içinde olduklarını açıkladıktan sonra sözlerini, “Biji PKK” sloganı ile bitirdi.

NAV-DEM adına ise mitingde hukukçu Yavuz Fersoğlu bir konuşma yaparak. "Türk-Alman kirli işbirliğine" dikkat çekti.