Almanya'nın Donawörth Kliniği, hastanede 10 yıl görev yapan anestezi uzmanı doktor Selim C.’nin ameliyat öncesi narkoz verdiği bin 300 hastayı tekrar muayeneye çağırdı.

Hastanenin internet sayfasında ‘22.11.2016 ile 24.04.2018 tarihleri arasında ameliyat olan ve belirli bir doktor tarafından narkoz verilen hastalar lütfen hastanemize gelsin’ çağrısı yapıldı. Şimdiye kadar 752 hasta muayeneye gelirken en az 45’inde Hepatit C tespit edildi. Hepatit C sinsi ilerlediğinden fark edilemiyor ve tedavi edilmediği takdirde siroz ve karaciğer kanserine yol açıyor.

OLAY NASIL ÇIKTI

İsmi açıklanmayan bir doktor, Donauwört kentindeki Donau-Ries Kliniğinden gelen üç hastasında Hepatit C virüsü çıkınca sağlık dairesine bildirip olayın aydınlığa kavuşturulmasını istedi. Hastanenin tespitine göre virüs yeteri derecede temizlenmemiş cerrahi gereçlerden bulaştı. Sorumlu olarak da Doktor Selim C. gösterildi. Savcılık doktor Selim C., hakkında adam yaralamaktan soruşturma başlattı. Savcı Matthias Nickolai, “ihmal var mı, yok mu henüz bilmiyoruz” dedi. Hastane doktorun işine son verdi.