Avrupa Postası / Haber Merkezi

TGB'DEN RED, BASIN MÜŞAVİRİNDEN TASDİK İÇERİKLİ AÇIKLAMA

Haberimiz sonrası kirli ve 'kutsal ittifakı' açıklamak yerine, sosyal medya üzerinden paylaşılan ve 'çamur at izi kalsın' Perinçek yöntemiyle TGB Hamburg imzalı basın bildirisinde şu sözlere yer verildi:
"27.04.2015 Tarihinde Avrupa Postas'ının TGB ile ilgili yapmış olduğu „Başkonsolosluk ile Perinçek yanlısı TGB'nin 'soykırım' işbirliği açığa çıktı“ ve buna benzer haberlerinin birçok internet gazetelerinde yayımlanması tamamen gerçek dışı olup bölücü mihrapların ve ajanların ortak planıdır! Malum site sahibi ve bölücü işbirlikçi Milletvekilleriyle Türkiye aleyhine yapılan çalışmalar kamuoyunca zaten bilinmektedir." 

BAŞKONSOLOS FATİH AK TELEFONLARA CEVAP VERMEDİ



Haber öncesi ve sonrası konuyu görüşmek için son üç gündür defalarca kez ulaşmaya çalıştığımız Hamburg Başkonsolosu Mehmet Fatih Ak, Avrupa Postası ismini telefonda duyunca her defasında sekretere, ya "meşgulum" veya da "yerinde yok" cevabını verdirmeyi tercih etti. Bunun üzerine biz de Berlin Büyükelçiliği Basın Müşaviri Refik Soğukoğlu'nu arayarak olayın arka planında neler vardır sorusunu ilettik. Soğukoğlu, eğilip bükülmeden, "yerinde yoktur" gerekçesi ardına saklanmadan açık konuştu. Berlin başta olmak üzere " Sözde Ermeni soykırımı aleyhindeki" benzeri gösteri ve etkinlikleri devletin açıktan desteklediğine yer verdi.

'TÜRKİYE'NİN ÇIKARINI KORUYAN HERŞEYİ DESTEKLERİZ'



Berlin Büyükelçiliği Basın Müşaviri Refik Soğukoğlu ile konuşurken 30 Nisan günü (bugün) yapılacağı duyurulan ve son anda Müze idaresince iptal edilen "Türk-Ermeni Sorunu" başlıklı panel organizesinin ardındaki TGB-Başkonsolosluk işbirliğinin gerekçesi ne olabilirdi? sorusunu gündeme getirdik.

Vatan Partisi kurucusu ve JİTEM'in kadrolu elemanı olduğu dafalarca kez gündeme gelmesine rağmen, bunu birkez dahi olsun tekzip etmeyen Doğu Perinçek'in gençlik kuruluşu ile ne alakanız olabilir? Paneldeki organizeyi TGB'li gençler yapıyor, salonu Konsolosluk ayarlıyor bu nasıl oluyor? sorumuza, Refik Sofuoğlu şunları söyledi;

'DEVLET BUGÜNDEN YARINA KİMSEYİ GÖKLERE ÇIKARMAZ' 



"Doğu Perinçek'in Türkiye'de yurtdışı yasağı vardı ama bu tür faaliyetler için kaldırıldı. Perinçek'in ne kişiliğini, nede partisini destekliyoruz. Sözde Ermeni soykırım iddialarinda en çok sesini çıkaran Doğu Perinçek'tir. Bu konuda en fazla mücadele edenlerin başında o geliyor. Bizim için önemli olan budur."
dedi. Etnoğrafya Müzesi'nde düzenlenecek olan ve son anda iptal edilen panel içinse, "Biz de bunu destekliyoruz. Avrupa'nın çeşitli kentlerinde olduğu gibi Hamburg'da da Başkonsolosluğumuzun bu tür faaliyetlerde öncü olmasında sakınca görmüyoruz" cevabını verdi.

Doğu Perinçek'in siyasi çizgisini bilmiyor musunuz şeklindeki bir sorumuza ise, "Devlet bir kişiyi bugünden yarına göklere çıkarmaz. Tersi de yaşanmaz" açıklamasında bulundu.