Süheyla Kaplan

Mat yaptığı yazılı açıklamada ‘’ 
Görünen o ki, Altan Tan çok yalnış bir partiden aday olmuş. Çünkü HDP çoğulcu, çok uluslu, çok kültürlü, farklılıkları zenginlik olarak kabul eden, bu ilkeleri proğramına alan bir parti. Birileri Altan Tan’a HDP’nin proğramını ve ilkelerini iyice ezberletmeli, öğretmelidir. Çünkü HDP ile yapılan ittifaklar bu ilkeler üzerinden sağlanmış ve çok büyük bir başarı ortaya çıkmıştır. Tarihsel bir öneme sahip olan bu başarıya kimse zarar vermemelidir’ dedi.

 

‘’ MAKSADINIZI AŞIYORSUNUZ’

 

Mat açıklamasına şu şekilde devam etti: ‘’CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun politikalarını, söylemlerini doğru bulmaz eleştirirsiniz, bu doğaldır. Demokrasi denen şeyde budur. Ama Sayın Kılıçdaroğlu’nun inanç kimliği üzerinden eleştirirseniz bu maksatınızı aşmış olduğunuz anlamına gelir.

Erdoğan seçim mitinglerinde CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun inancı üzerinden alanlarda yuhlatması nasıl ilkel bir davranışsa, Altan Tan’ın açıklamasıda bir o kadar ilkel bir davranıştır. Bu davranış biçimini şiddetle kınıyorum. Kimsenin inancını tarif etmediğimiz gibi, kimse de inancımızı tariff etmesin,. Kimsenin inancını tarif etmediğimiz gibi, kimse de inancımızı tariff etmesin, adres göstermesin. Buna asla müsade etmeyiz. Herkes haddini  ve yerini bilsin’’ .