Sektöründe dünyanın önde gelen fuarlarından biri olan "imm cologne"da, toplam 238 bin metrekarelik alanda 54 ülkeden 1150 şirket ürünlerini sergiliyor.

Mobilyacılık sektöründeki yeniliklerin sergilendiği fuara Avrupa'da faaliyet gösteren Türk kökenli şirketlerin yanı sıra Türkiye'den de 8 şirket katılıyor.

Köln Fuar Müdürü Gerald Böse, fuarın sadece sektör temsilcileri için değil, tüketiciler için de ilgi çekici olduğunu belirterek, fuarın 7 gün boyunca dünyanın en büyük mobilya evi olacağını söyledi.

Adaş Sandalye'nin Yönetim Kurulu Başkanı Levent Dolmen, standa ilginin yoğun olduğunu belirterek, fuarda yeni pazarlar bulmayı hedeflediklerini ve doluluk oranından da memnun olduklarını ifade etti.

Doğuş Sehpa'nın İhracat Müdürü Emrah Sakar da, fuara iki yılda bir katıldıklarını, Türkiye'nin dünya mobilya sektöründe hak ettiği yere gelmesi için çalıştıklarını ve gelecekte bu durumun daha iyi olacağına inandıklarını söyledi.

Dolmenler şirketinin sahibi Latifnur Dolmen de, Türkiye'nin bu sektörde büyük atılımlar yaptığını, ürünlerinin büyük ilgi gördüğünü ve İtalyan kalitesiyle yarıştıklarını kaydetti.

Fuarın, 22 Ocak tarihine kadar açık kalacağı bildirildi