Özer Akbaşlı, 8 liraya kadar yükselen fındığın fiyatının 6 liranın altına düştüğünü hatırlattı ve üreticinin elinde hala daha yaklaşık 64 bin ton fındık bulunduğunu söyledi. Akbaşlı, şunları kaydetti:

"Görülüyor ki emanete fındık alanlar üreticiyle düşük fiyat üzerinden hesap görmek istiyor. Henüz yeni ürün konusunda çok net bir durum olmamasına rağmen fındığın çokluğundan, rekoltenin yüksekliğinden bahsetmek haksızlıktır. Fındık çuvala girmeden, ne kadar olacağını kimse bilemez. Yeni ürün fındığın çokluğu üzerinden spekülasyon yapanların, niyet ve amaçları sorgulanmalı. Fiyatın düşürülmesindeki niyet, emanette olan ürünün ucuza kapatılması isteğidir. Fındık fiyatını düşürenler emanete fındık alanlardır. Oyunu oynayanlar, fiyatı düşürenler bunlardır. Bunların da sayısı, iki elin parmak sayısı kadardır. Çiftçilerimiz, gerekse manav ve tüccar kardeşlerimize tavsiyemiz, emanetteki fındıklarının hesabını görmek yerine fındıklarını çuvalla geri almaları yönündedir."

Akbaşlı, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin satışa çıkardığı fındığın rağbet görmemesi üzerine yağlığa ayırma kararının da Türk fındığı açısından önemli ve yerinde bir karar olduğunu belirterek yetkililere teşekkür etti.



HK(TM/CK)