Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Akpınar kaçırılma anını şöyle anlattı:


Kaçırılma anı

"Biz havalimanından otele transfer esnasında ilk 3-5 dakika içinde kaçırıldık. Bindiğimiz servis aracının önüne aniden araçlar çıktı. 3 araçtan 10'a yakın silahlı insan indi. Arka tarafa baktığımda oranın da üç araç tarafından kesildiğini gördüm. Biri şoföre doğru silah doğrulttu. Bir tanesi kapıya tekme atmaya başladı. İngilizce olarak ateş etmeyin diye bağırdım."

İri yarı birinin içeri girdiğini ve "Benimle gel" dediğini belirten Akpınar, şöyle devam etti:


"Ben de şapkam elimde dışarı çıktım. Arka taraftan da ikinci pilot arkadaşımın çıkarıldığını gördüm. Kabin ekibine bir şey yapmalarından korkuyordum. 'İkinci pilot bizimle beraber' dediler. Silahları sağlı sollu kafama dayadılar. Bu sırada şehadet getirdim. 'Korkma seni öldürmeyeceğiz' dediler."


"Üç dört günde bir yerlemizi değiştiriyorlardı. Her transfer gece saat iki ile dört arasında oluyordu ve çok endişe duyuyorduk. Çünkü arabayla çok fazla seyahat ediyorduk. Her an her şey olabilirdi. Onlara neden kaçırıldığımızı sorduğumuzda, ailelerimiz kaçırıldı cevabını veriyorlardı. İlk günler biraz sıkıntılı oldu. Lavaboya bile silah kontrolünde gidebiliyorduk. Ancak herhangi bir şiddete maruz kalmadık.


Pilot Murat Ağca da şöyle konuştu:

"Bir anda bir cehennemin ortasında bulduk kendimizi. Birbirimize destek olmaya çalıştık. Devletimize güvendik. Onun dışında hiçbir şeyimiz yoktu. Bize bir şeyler anlatıp duruyorlardı. Birbirimizin gözlerine bakınca ne dememiz gerektiğini nasıl davranmamız gerektiğini anladım. Her gün Allah'a dua ediyorduk. En zoru insanın vatan toprakları dışında ölme korkusu. Sabırla, umutla her gün yeni bir umut bekledim."


9 Ağustos'ta kaçırılan THY pilotları bir takas anlaşması çerçevesinde serbest bırakıldı.

Anlaşma çerçevesinde Suriyeli isyancılar tarafından geçen yıl Mayıs ayında kaçırılan 9 Lübnanlı da serbest bırakıldı.

Türk pilotların kaçırılması eylemini "İmam Rıza'nın Ziyaretçileri" adlı grup üstlenmişti. Grup adına yapılan açıklamada, Türk pilotların, Suriye'de rehin tutulan 9 Lübnanlı karşılığında serbest bırakılacakları belirtilmişti.

Suriyeli isyancılar, Lübnanlı yetkililerin hacı dediği bu kişilerin Hizbullah üyesi olduğunu savunuyordu.