CNN'in haberine göre, devlet televizyonunda kitabın ilk bölümünü tanıtan bir buçuk saatlik program, 85 yaşındaki eski liderin 2005 yılında 50 yıldan sonra iktidardan çekildiğinden bu yana kameralar önünde geçirdiği en uzun süre oldu.

İki ciltten oluşan bin sayfalık anı kitabının varlığı bile geçen Cumartesi günü Küba devlet gazetesi Granma’da parçalar yayımlanana kadar bilinmiyordu.

Kitap, Castro ile Kübalı gazeteci Katiuska Blanco arasındaki röportajlardan derlendi.

Castro, televizyondaki yayına siyah bir eşofmanla çıktı. Biraz zayıf ancak keyifli görünen Castro, “Yapacak daha iyi bir işim yoktu” diye şaka yaptı. Castro, “İnsan faydalı olmak istiyor. Bu yaptığım da değerli bir şey gibi görünüyor” dedi.

Sahnede Castro’nun yanında oturan devlet görevlileri kitaptan parçalar okurken, aralarda da Castro programa katılan seyircilerle sohbet etti. Vaktini dünyada olan biteni takip etmekle geçirdiğini söyleyen Castro, “İnternet fikir alışverişi için devrim niteliğinde bir araç. Bunu kullanmamız gerek” diye konuştu.

İran ve Falkland Adaları tartışmalarına değinen Castro, ABD’de Cumhuriyetçilerin ön seçimlerine katılımın sınırlı olduğunu da belirterek, “İnsanlar ilgilenmiyor” dedi.

Castro, Suriye konusunda ise “Libya’da olan burada olmayacak” dedi.hürriyet