Sputnik'e konuşan Haddad "Suriye'nin kendisine yönelik her türlü saldırganlığa karşılık verme hakkı var. Ancak hükümetimiz bu soruna bir çözüm bulmak için gereken ilk adımın Birleşmiş Milletler de (BM) dahil dünya kamuoyunu ve Rusya başta olmak üzere müttefiklerimizi bilgilendirmekten yana. Bir çözüm bulunmazsa, Suriye ordusu elbette ki topraklarını mümkün olan her şekilde koruyacaktır" ifadelerini kullandı.

Suriye'nin 6 yıldan fazla bir süredir terörle mücadele ettiğini ve bu mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini kaydeden Haddad, Türkiye'nin terörü destekleyen ülkelerden biri olduğunu savundu.

'TÜRKİYE'YE BASKI YAPILMALI'

Haddad, Şam'ın uluslararası toplumdan Suriye'deki faaliyetlerini durdurması için Türkiye'ye baskı yapmasını istediğini de belirtti.

'TÜRKİYE, İDLİB'E AĞIR TEÇHİZAT GETİRİYOR'

Haddad, Türkiye'nin Suriye topraklarını ele geçirerek İdlib'e ağır teçhizatlar soktuğunu, bölgede terör örgütlerinin eğitimi için iki kamp inşa ettiğini ve bu faaliyetleriyle Suriye'nin egemenliği ile BM Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını ihlal ettiğini ifade etti.

Haddad "Türkiye, İdlib'in Kurbat ve Atma bölgelerini işgal ederek Suriye topraklarını ele geçirmeye başladı. Türk ordusu kurulan iki yeni terör örgütünün militanlarının eğitimi için iki kamp inşa etti. Bu yalnızca Suriye'nin egemenliğine yönelik değil, Suriye halkına yönelik de saldırgan bir eylem" dedi.

'TÜRKİYE, SURİYE İÇİNDE BİR DUVAR ÖRME HAZIRLIĞINDA'

Kesab'da Türk askerlerinin bazı köylere girip 15 kilometrelik bir alanda 300 çam ve meşe ağacını kesip yüzlerce zeytin ağacını tahrip ettiğini kaydeden Haddad "Türk askerleri Afrin'in kuzeyindeki Dikmedaş bölgesine de girip kentteki tepeleri işgal etti. Bölgede ağır teçhizatlar ve zırhlı araçlar var. Türk askerleri işgal ettikleri topraklarla bizim bölgemizi ayıracak bir duvar örmek için hazırlıklara başlıyor" ifadelerini kullandı.

'FIRAT KALKANI SONA ERDİ' İFADELERİ GERÇEKLERLE BAĞDAŞMIYOR'

Haddad, Fırat Kalkanı operasyonunun sona erdiği yönündeki açıklamaların sahada olanlarla bağdaşmadığını vurgulayarak "Pratikte Türkiye El Bab'ın kuzeyindeki askerlerini geri çekmedi ve müttefikleri olan örgütlerle orada bir şehir inşa etmeye çalışıyor. Yani şu anda orada bulunan terör örgütleriyle. Böylece Suriye'nin toprak bütünlüğünü ihlal ediyorlar. Türkiye'den Suriye topraklarındaki faaliyetlerini durduracağını duymak bizim için yalnızca enformasyon savaşının bir parçası. Bu hem BMGK'nın Suriye ile ilgili kararlarının hem de komşu ülkeler arasında uluslararası ilişkiler çerçevesinde inşa edilen prensip ve değerlerin ihlali" dedi.

'TÜRKİYE, SINIRLARINI AFRİN NEHRİ BÖLGESİNDE İLERLETTİ'

Haddad, Türkiye'nin Suriye topraklarını ele geçirerek tek taraflı olarak toprak sınırını Afrin Nehri bölgesinde ilerlettiğini belirtti.

Haddad "Türkiye Afrin Nehri'nin Cinderis kentinden güneybatıya doğru kurumasından faydalandı ve sınırı belirleyen diken telleri kendilerine aitmiş gibi topraklarımıza doğru çekti. Suriye toprakları bu şekilde ele geçiriliyor. Bu ülkemizin egemenliğinin ihlali" dedi.