KCDK-E adına yapılan yazılı açıklamada, YOL TV'nin yayınının durdurulması sert dille eleştirildi.

Açıklamada, "KCDK-E olarak YOL TV ailesinin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Hiç bir güç YOL TV ve özgür basını susturmayacaktır. Hangi ses, hangi renk ya da dil olursak olalım şayet ortak mücadeleyi örgütleyip, toplumsal demokrasi ve direniş hareketi örgütleyemezsek hedefte sadece Kürtler değil, muhalif olan herkes vardır. Bu nedenle KCDK-E olarak farklılıklarımızı birer zenginlik olarak kabul ederek, her türlü baskı, şiddet, asimilasyon ve faşist diktatörlüğe karşı herkesi tek yol olan ortak mücadele ve direnişe çağırıyoruz." denildi.

İşte o açıklamanın tam metni:

AKP saray çetelerinin toplumun çeşitli kesimlerinin sesini susturma saldırısına bir yenisi daha eklendi. YOL TV yayınları 'Erdoğan'a hakaret' ve “terör örgütlerini övücü yayın” gerekçesiyle sona erdirilerek bir ses daha susturuldu.

Televizyon ekranlarını karartma, toplumun çeşitli kesimlerinin sesini kısma açık bir faşist diktatörlükten başka bir şey değildir. Korkutma, sindirme, tekleştirme zihniyetli AKP devleti topyekûn yürüttüğü bu saldırıda hiç bir sese tahammül etmemektedir. Soykırım zihniyetli Türk devleti açık ki tüm toplumsal kesimlere yönelmeyi daha da pervasızlaştırmaktadır. Saldırılar dolu dizgin devam ederek ağırlaşıyor.

AKP saray çeteleri kendi kimliği ile kendini yönetmek isteyen Kürt halkına karşı savaş ve katliam politikaları uygulayarak azgınca saldırmıştır. Tüm Türkiye’de özgürlüğü, eşitliği savunan siyasetçiler, akademisyenler, gazeteciler, STÖ temsilcileri tehdit edilerek, AKP çeteleri tarafından linç edilmiş yetmeyince binlerce akademisyen ve gazeteci işlerinden atılmıştır. Binlerce siyasetçi ve aydını tutuklayıp toplumun sesini kısmak isteyen AKP faşizmi sonuç alamamıştır. Daha önce IMC TV, Hayat TV gibi onlarca TV kanalı ve basın kuruluşu yasaklanmıştır. Özgür basın susturularak RTE diktatörün faşist uygulamalarını pervasızca hayata geçirmenin önünü açılmak istenmiştir. Türkiye’de Kürt, Alevi, demokrat basın yasaklarla susturulmaya çalışılıyor. Alevi inancındaki insanlarımıza yayın yapan TV 10 yasaklanmış şimdide YOL TV yasaklanmasıyla Alevilerinde sesi susturulmak istenmektedir.

KCDK-E olarak YOL TV ailesinin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Hiç bir güç YOL TV ve özgür basını susturmayacaktır.

TEK YOL ORTAK MÜCADELE, TEK YOL DİRENİŞ

Asimilasyonu ve katliamlarla başta Kürtler ve Aleviler olmak üzere tüm muhalif kesimler susturulmak ve herkesin RTE diktatörüne biat etmelerini hedeflenmektedir. Bu faşist diktatörlük katliamlar ve yasaklarla herkesi teslim almaya çalışmaktadır. Bu nedenle toplumun her kesimine yöneliyor ve her türlü sesi susturmayı sürdürüyor. Ve önü alınmazsa, toplumsal bir direniş geliştirilmezse gelecek günlerde büyük katliam ve soykırımlarla yapacaklarını büyük bir ihtimaldir.

Hangi ses, hangi renk ya da dil olursak olalım şayet ortak mücadeleyi örgütleyip, toplumsal demokrasi ve direniş hareketi örgütleyemezsek hedefte sadece Kürtler değil, muhalif olan herkes vardır. 

Bu nedenle KCDK-E olarak farklılıklarımızı birer zenginlik olarak kabul ederek, her türlü baskı, şiddet, asimilasyon ve faşist diktatörlüğe karşı herkesi tek yol olan ortak mücadele ve direnişe çağırıyoruz.

Gün mücadele ve direniş günüdür