Türkiye'de sinema tarihine ismini altın harflerle yazdırmış, "Arkadaş", "Duvar", "Sürü", "Yol", "Ağıt", "Umut", "Yarın Son Gündür", "Endişe", "Baba", "Aç Kurtlar" , "Çirkin Kral" vb. filmleriyle milyonların sevgisini kazanmış usta yönetmen, yazar ve oyuncu Yılmaz Güney, Hamburg Delphi Showpalas salonunda düzenlenen etkinlikle anıldı. 

İki bölüm olarak süren gece özgürlük mücadelesinde kaybedilenlerin anısına saygı duruşuyla başladı. Ardından Yılmaz Güney'in yaşamı ve mücadelesinin yer aldığı bir sinevizyonla devam eden etkinlikte, sinema ve tiyatro sanatçısı Barış Atay ve ATİK temsilcisi konuşmacı olarak yer alırken, kültürel bölümde ise ATİF Halkoyunları Ekibi, Grup Cemre, Mikail Aslan ve Cemil Qocgiri sahne aldı.



Güncel gelişmelerin yer aldığı sinevizyon eşliğinde yapılan açılış konuşmasında, Avrupa, Türkiye'deki siyasal gelişmelere vurgu yapılırken, geleceği “Kralın sofrasında diz çökenlerin değil,zulme karşı direnenlerin kazanacağının altı çizilerek, yapılması gerekenin her alanda bıkmadan, usanmadan mücadelenin yükseltilmesi olduğu belirtildi.

Açılış konuşmasının ardından sahne alan Grup Cemre ise seslendirdiği türkü ve marşlarla etkinliğe coşku kattı.



Etkinlikte yer alan ATİK temsilcisi ise konuşmasında, Türkiye'de 15 Temmuz başarısız darbe sürecinin iktidar tarafından kullanılarak her renkten muhalif kesime karşı yoğun bir baskı uygulanarak, var olan direnç odaklarının sindirilmeye çalışıldığını belirtti. Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde tutuklu ATİK'li 10 devrimcinin mahkeme sürecine de konuşmasında yer veren ATİK Temsilcisi, „“yoldaşlarımız her alanda olduğu gibi zindanlarda da direnmeye devam ediyorlar, bizler de onların bu direnişi ve mücadelesini sahipleniyor ve sonuna kadar onları yanında yer alacağımıza söz veriyoruz„ diyerek konuşmasını tamamladı.



Son olarak sahne alan Cemil Qocgiri, Mikal Aslan ve grubu seslendirdikleri Kürtçe ve Türkçe ezgilerle kitlenin yoğun beğenisini kazandılar.