Yeni kurulan dernek başkanı Erkan Şahin, Hamburg Türk Toplumu (TGH) başkanı Nebahat Güçlü'nün 18 Ocak tarihindeki Türk Federasyonu'nun düzenlediği "Kültür ve Ülkü Şöleni" gecesine katılmasını eleştirerek görevinden istifa etmişti. 

Göçmen kökenli nüfusun yoğun olarak yaşadığı Altona semtindeki Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın lokali olarak tanınan Çarşı Pub'da gerçekleşen kuruluş toplantısına, aralarında çeşitli fakültelerde öğrenci Alman ve Türkiye kökenli gençler yoğun ilgi gösterdi.

Bir süredir hazırlık çalışmalarını sürdüren ve dün kurulan derneğe, sosyal demokrat parti (SPD) merkez Belediye Meclisi eski üyesi Erkan Şahin başkan seçildi.

GEZİ EYLEMLERİNİN RUHU DERNEĞİ BİRLEŞTİRDİ

Basına yapılan yazılı açıklamada yeni kurulan derneğe; Dil, din ve ırk ayrımı yapmadan herkesin üye olabileceğine değinen Şahin, Gezi eylemlerinin derneğin ruhunu birleştirdiğini ifade etti.



Derneğin temel ilkeleri arasında özgür ve demokratik anlayışın var olduğunu belirten Şahin, problemleri ancak multi-kültürel bir yaklaşımla beraber çözebileceklerini vurguladı.

Derneğin amacının ise gençlerin akademik, demokratik ve sosyal hayatta söz sahibi olmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

KADIN KOTASINA VE PARTİLER ÜSTÜ OLMAYA DİKKAT ETTİK



Şahin, dernek kuruluş tüzüğünde ve ilk kurucu üyelerde kadın kotasına ve partiler üstü olmaya dikkat ettiklerinin altını çizdi.

Derneğin diğer bir önemli fonksiyonunun üniversite gençliği oluduğunu belirten Şahin, bu yüzden de bir üniversite gençlik kolunun kurulduğunu sözlerine ekledi ve 6 fakülte temsilcisi derneklerine dahil etmenin mutluluğunu dile getirdi.

Yönetime seçilen üyeler:

Başkan: Erkan Şahin. Başkan Yardımcıları: Yasemin Erdinlig, Duygu Özcan. Sayman: Sören Thömen. Yönetim Kurulu Üyeleri: Nesrin Altıntop, Yasemin Gürer, Betül Zerdeli, Mustafa Barış Türkoğlu, Güney Aydoğdu, Denetleme Kurulu Üyeleri: Fatih Yilmaz, Eylem Özbek. Disiplin Kurulu: Haluk Çınar, Ralf Neubauer, Fidan Özdemir.  Üniversite Koordinasyonu: Deniz Ezgi Özgür, Sema Kayhan, Barış Şahin, Yasemin Tezol, Taylan Erdoğan, Meral Ata. Medya Sorumlusu: Ali Haydar Mercan.

İletişim: Vereinigung Hamburger Deutsch-Türken (Deutsch-Türkische Jugend Hamburg) 
Erkan Şahin, Başkan Tel.: 0170 844 19 78, E-Mail: 
[email protected]