Günay Çapan: Halk tv 23 Nisan duyurumuza tahammül edemedi

CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan, Köln Üniversitesi'nde düzenledikleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı duyurusunu Halk tv'den gerekçesiz kaldırılmasına tepki gösterdi. Çapan: “6 günlük anlaşmamıza rağmen yalnızca bir güne tahammül ettiler” dedi.

KÖLN Üniversitesi'nde CHP Köln Derneği'nin organize ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Halk tv'de yayınlanan etkinlik duyurusunun hiç bir gerekçe gösterilmeden kaldırılmasına dernek başkanı Günay Çapan büyük tepki gösterdi.

GİRİŞ ÜCRETSİZDİR

Günay Çapan tepkisini şu şekilde dile getirdi: “Köln Üniversitesi'nde girişin ücretsiz olduğu ve yazar Sunay Akın'ın da katıldığı 23 Nisan şenliğini düzenledik. Tamamen çocuklarımıza yönelik etkinliğimiz çok başarılı geçti. Bu etkinliğimizin duyurusunu destek amaçlı olarak Halk tv'ye verdik. Bizden talep ettikleri ücret karşılığında 6 günlük bir anlaşma yaptık. Bu ücreti ödedikten sonra sadece bir gün duyurumuz yayınlandı. Ertesi gün bize hiç bir gerekçe gösterilmeden 23 Nisan duyurumuz yayından kaldırıldı. Hiçbir siyasi ve ticari içeriği olmayan bu etkinliğin duyurusunun neden ve niçin kaldırdıklarına anlam veremiyorum.

NEFRETLE KINIYORUM

Bizden istenilen reklam tutarını zamanında ödedik. Reklam bir gün yayınlandıktan sonra Halk tv'den hiç bir yetkili iki satırlık açıklama zahmetinde bulunmadan bant reklamı yayından kaldırdı. Daha sonra ödediğimiz paranın yarısını keserek geri ödeme yaptılar. Bunlar pek önemli değil. Asıl önemli olan 24 saat 365 gün Atatürk'ün adını kullanarak kitap satmaları ve Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin ulusal egemenlik bayramının CHP Köln duyurusunu yayından kaldırmalarıdır. Bu kabul edilecek bir davranış değildir. Bunu yapan Halk tv'nin yetkililerinin Cumhuriyet, demokrasi adına konuşacakları bir tek lafı bile olamaz. Bunu yapanları nefretle kınıyorum.

Metin ES / KÖLN