Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak erken seçimden ötürü çalışmalara başlayan Fikir Atölyesi, düzenlediği toplantıda basın bildirisini açıkladı.

Almanya Cumhuriyet Halk Platformu Fikir Atölyesi, Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak erken seçimden ötürü düzenlediği toplantıda basın bildirisini açıkladı. Her hafta pazar günü toplanan Fikir Atölyesi üyeleri ve dostları seçimde etkin olmak için demokrasi sepeti ismiyle bir takım seçim çalışması yapacak. Seçmeni sandığa yönlendirmek, bilgilendirme toplantıları yapmak, sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelmek, el ilanları, afiş ve çeşitli aksiyonlar yaparak bir dizi aksiyon yapılacağı bildirildi. Ayrıca Duisburg'ta önümüzdeki hafta seçim bürosu açılacağı açıklandı.

Fikir Atölyesi'nin seçim bildirgesi:

Türkiye 24 haziran'da baskın bir seçim yapıyor. Bu seçimi şimdiye kadar alışagelmiş bir seçim olarak görmüyoruz. Şimdiye kadar sandık başına gidip inandığımız partiye oylarımızı verdik. Fakat bu seçim ülkemizin geleceğini belirlemede ve söz sahibi olmamızı engelleyen şaibelerle gündeme gelmiştir.

Biz, Avrupa’ da yaşayan Türkiye kökenli vatandaşlar olarak demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlemesinin ne kadar önemli olduğununun bilincindeyiz. Burda eşit vatandaşlık haklarımız daha çok demokrasi ile güvence altına alınmıştır.

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ

24 Haziran seçimleri, „demokrasi“ ile „tek adam rejimi“ arasında yapılan seçimdir. Ya, tek adam rejiminden yana olacağız; ya da farklılğımızı bir kenara bırakıp, „önce ülkemiz ve demokrasimiz“ diyececeğiz. Çoğulculuğumuz, zenginliğimizdir. Demokrasi ülkemizin güvencesidir.

Demokrasi farklı inançların, kültürlerin bir arada özgürce yaşamanın güvencesidir.

TEK ADAM REJİMİNE HAYIR

Tek Adam’ın meclise karşı hiç bir sorumluluğu olmayacaktır. Tek Adam halkın seçtiği belediye başkanlarını, bakanları, öğretim üyelerini, anayasa mahkemesinin üyelerini, hakim ve savcıları, muhtarları istediği zaman görevden alabilecektir. Bir kararname ile malımıza el koyabilir. Hiçbir vatandaşın itiraz hakkı olmayacaktır.

Tek Adam, kurtuluş savaşını yönetmiş Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni fesih yetkisine sahiptir. Tek Adam, isterse bundan böyle seçimleri bile yaptırmayabilir, OHAL kalıcı hale gelebilir.

DEMOKRASİ İSTİYORUZ

Parti ayırımı yapmadan parlamenter sistem geri getirilmelidir. Demokrasi tüm kurum ve kurallarıyla işlemelidir. Laiklikten, eşit vatandaşlıktan, insan hak ve özgürlüğünden, adaletten, yana isek, 24 Haziran da sandık başına gidip tercihimizi demokrasiden yana yapmalıyız.

Gün: Farklılığımızı, partimizi söyleme günü değildir. Birlikte bir olma, iri olama, diri olma; birlikte Türkiye demokrasisi için birleşme günüdür.

Gün; Tek Adam Rejimine karşı demokrasi için buluşma günüdür.

Gün: Din, mezhep, ırk, dil ayırımı yapmaksızın demokrasiden yana olanların yan yana durma günüdür.

Fikir Atölyesi ve dostları olarak mutlaka sandığa giderek; ülkemize, demokrasimize sahip çıkıyoruz.