Mustafa Akpolat

16 Hazıran 2013 tarihinde Gezi direnişi sürecinde, Polisin sıktığı gaz bombası fişeği ile yaralanan ve 269 gün komada yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan'nın 11 Mart günü aramızdan ayrılması  ile Türkiye'nin dışında birçok ülke ve şehirde düzenlenen protesto eylemleri devam etmektedir.

ATİF'TEN BERKİN'E ANMA ETKİNLİĞİ


Hamburg Atif'te Yeni Demokrat Gençlik, Berkin Elvan'ı anma etkinliği gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ile başlayan ve Yeni Demokratİk Gençlik tarafından düzenlenen anma etkinliğinde, Berkin Elvan ile ilgili sunumların yanında, gençler tarafından çeşitli şiirler okundu. 12 yıldır hükümette olan ve AKP'nin izlediği "halk düşmanı politikası sonucu", yaşamını yitiren gençler, yapılan konuşmalarla anıldı.


DÜNYADAKİ SAVAŞLAR VE YOKSULLUĞUN SORUMLUSU EMPERYALİZM

Etkinlik esnasında yapılan konuşmalarda gerek Türkiye'de, gereksede dünyanın değişik bölgelerinde gerçekleştirilen siyasal cinayetler, katlıamlar, savaşlar, yoksulluk ve kitlesel açlığın emperyalist tekellerin iktidarının davam etmesi sonucu yaşandığı vurgulandı. Kitleye çağrıda bulunularak, dünya halklarının emperyalizme karşı mücadelesi ile tüm bunlara dur denilebilineceğinin altı çizildi.


 BERKİN İÇİN ÖZGÜRLÜK ŞARKILARI SÖYLENDİ

Programda yer alan Grup Cemre, Berkin için uyarlanmış eserleri yorumlayarak anma etkinliğ devam etti.Saz ve gitarlarıyla Ali Temiz ve Ahmet Koyuncu'nunda yer aldığı etkinlikte, dernek adına yapılan konuşmalar ve sinevizyon gösterimi ardından etkinlik bitirildi.