Kempten Yerel Mahkemesi, sınırdışı edilmesi için Erhan A.'yı tutukladı. Mühldorf Cezaevi'nde tutulan Erhan A.'nın yaklaşık bir buçuk yıldır polis takibinde olduğu bildirildi. Daha önce Türk pasaportuna el konulan ve Almanya dışına çıkması yasaklanan Erhan A. haftada iki gün, yaşadığı Kempten kentinde karakola giderek imza veriyordu.

TEK YOL ANAVATANINA GÖNDERMEK

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann (CSU), bir yaşından beri Almanya'da yaşayan Selefi Erhan A.'yı Almanya'nın güvenliği için büyük bir tehlike olarak nitelendirdi. Almanya'da Selefiler camilerde ve her alanda rahat faaliyet gösterirken, Kempten Üniversitesi'nde Ekonomi ve Bilgisayar Bilimleri eğitimi gören Erhan A.'nın Türk güvenlik güçlerine teslim edileceği açıklandı. Bavyera İçişleri Bakanı Herrmann, "Onu anavatanına göndermekten başka yol yok. IŞİD'in mezalimlerini onaylayan, gazetecilerin kafasının kesilmesini haklı bulan ve İslami usullere  göre yaşamayan ailesini öldürebilecek biri, bizim burada ne arıyor" dedi.

TUTUKLANDIKTAN SONRA RÖPORTAJI YAYINLANDI 

Erhan A.'nın işlediği somut bir suç veya bir saldırı yapacağına dair delil bulunmuyor. Ancak Erhan A.'nın internet ortamında radikal gruplarla bağlantısına ve ocak ayında öldürülen David G. adlı IŞİD militanının en yakın arkadaşı olmasına dikkat çekiliyor. Erhan A. tutuklandıktan birkaç saat sonra Alman ARD televizyonundaki Monitor adlı programda onunla yapılan geniş bir röportaj yayınlandı. Kendisini İslamiyeti anlatmakla görevli kılan Erhan A.'ya radikal tavırlarından ötürü Kempten kentindeki tüm camiler giriş yasağı koymuştu.