Cenevre'de göseteriye katılanlar ellerinde Türk bayrakları ile meydana gelerek Türkiye'deki darbe girişimini kınadıklarını söyledi.

Demokrasi şehitler için 1 dakika saygı duruşunda bulunan katılımcılar ardından İstiklal Marşı okudu. Yapılan basın açıklamasında her kimden gelirse gelsin demokrasiye müdahalenin karşısında olduklarını söyledi.

Paris'te ise Trocadero Meydanı'nda toplanan Türkler, darbe girişimini protesto etti.

Gösterici Türkler ve onlara destek veren ve yabancı vatandaşlar Eyfel Kulesinin karşısında yer alan Trocadero meydanında toplanarak Türkiye'deki darbe girişimini protesto etti. "Demokrasi nöbetindeyiz"  "Darbelere Hayır", pankartları ve Türk bayrakları taşıyan kalabalık, “FETO gelecek hesap verecek" ,"Şehitler ölmez vatan ölmez, vatan bölünmez" "Dik dur eğilme bu millet seninle”, Vur vur inlesin, FETÖ dinlesin  şeklinde sloganlar attı. Grup İstiklal Marşı'da okudu.



Protestoya katılan iki genç “Ülkemizi desteklemek için buradayız. Başbakan ve Cumhurbaşkanımızın yanındayız.,Türkiyemiz için, birlik beraberlik için buradayız" dedi.

Haydar Demiryürek isimli bir vatandaş ise " Burada Paris'te Eyfel'in yanında Türkler hep beraber biz darbelere karşı olduğumuzu Türkiye'deki  demokratik yapının sağlamlaştırılması ve Türk demokrasisini desteklemek amacı ile buradayız" dedi.