CHP YURTDIŞI TEMSİLCİLERİ MÜNİH’TE BİRARAYA GELDİ

 

Süheyla Kaplan / Münih

 

CHP Münih Birliği evsahipliğinde ‘Marriott Otel’de gerçekleştirilen toplantıda Türkiye’de 30 Mart tarihinde yapılan yerel seçimler ve CHP Avrupa Birliklerini destek çalışmalarının, Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde Avrupa Birliklerinin yapacağı çaışmalar, seçme hakkına sahip vatandaşların belirlenmesi, yapılacak seçim propagandaları ve organizasyonu, CHP İNT’in tüzük veçalışmaları hakkında konular ele alınacak. 

 

LOĞOĞLU’NDAN KILIÇ’A ÖVGÜ

 

CHP Yurtdışı Koordinatörü olan ve daha sonra Maltepe Belediye Başkanı seçilen  Ali Kılıç’ın yurtdışı örgütlenmesinde bugüne kadar değerli çalışmalar yaptığını söyleyen Loğoğlu, ‘’Ali Kılıç büyük başarılı kampanyadan sonra belediye başkanı seçildi. Belediye Başkanlığı çok ağır ve sorumluluk isteyen bir görev. Onun katkılarından yararlanmaya devam edeceğiz. Yerine gelen arkadaşımız Durdu Özbolat, bu göreve enerji, birikim ve zaman ayıracak bir arkadaşımız. CHP tarihinde ilk kez bir örgütlenme oluyor. Bugüne kadar Almanya’da sosyal demokrat dernekler vardı.  Ancak  CHP tüzüğüne, yönetmenliğine göre örgütlenme ilk kez Kılıçdaroğlu döneminde yapıldı. Örgütlenmede bir noktaya gelindi.  Birçok noktalarda örgütümüze eleştiriler geliyor.İtirazımız yok bu eleştirilere. Eksikliklerimiz çok ama  kateteceğimiz mesafeyi de görmemiz gerekir. Buraya kadar gelmeyi başardık’ şeklinde konuştu. 

 

ÖZBOLAT: ‘’AVRUPA’DA HER OYUN PEŞİNE DÜŞMELİYİZ’

 

Yurtdışı Koordinatörü Özbolat ise, CHP’nin Türkiye’nin teminatı olan bir parti olduğunu hatırlatarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu döneminden sonra yurtdışı örgütlenmesinin kurulduğuna işaret etti.

 

Avrupa’daki her oyun  Türkiye’de siyasal dengeleri değiştirebileceğine inandığını, Türkiye’de çok az oylarla seçimlerin kaybedildiğini belirten Özbolat, ‘’CHP olarak birçok beldede 100 oyun altında kaybettik. Avrupa’da yaptığımız çalışmaya göre 2 milyon 800 seçmen Avrupa’da yaşamakta. Bunun yüzde 80’i Almanya’da yaşamakta. Bir  oya bile ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde Türkiye’deki katılım da dikkate alınırsa, 2,5 milyon seçmenin oy kullandığı düşünülürse, bu da oyların  yüzde 5,5’i demektir ki bu oran herşeyin alt üst olması anlamına gelir. Burda ve Türkiye’deki her oyun peşine düşmemiz gerekiyor’ dedi.

 

Basına kapalı olarak devam eden toplantı öncesi CHP Yurtdışı eski Koordinatörü Ali Kılıç adına Loğoğlu’na bu güne kadar sürdürdüğü özverili çalışmalarından  dolayı CHP Münih Birliği tarafından bir plakat takdim edildi.