Almanya'da resmi açıklamalara göre iltica dilekçeleri reddedildiği için ülkeyi terk etmesi istenen 280 bin göçmen olduğu açıklandı.

Alman anayasasındaki mevcut yasalara göre ise her beş iade kararından dördünde sınır dışı işlemi askıya alınıyor. Almanya'da yasa dışı olarak bulunanların, geldikleri ülkedeki güvenlik durumu, hasta olmaları ya da evraklarının eksik olması sınır dışı edilmelerini engelleyen nedenler arasında yer alıyor.

Üçlü koalisyon hükümetinin büyük ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD)  iki hafta önce sınır dışıları kapsayan bir yasa tasarısı sundu. Federal Kabine tarafından kabul edilen tasarı Federal Meclis’te de görüşülecek.

Almanya’da emekli maaşlarına zam kararı onaylandı Almanya’da emekli maaşlarına zam kararı onaylandı

Tasarının kabul edilmesi durumunda polise daha fazla yetki tanınacak.

GÖZALTI SÜRESİ 10 GÜNDEN 28 GÜNE ÇIKACAK

Yeni tasarı Federal Meclis'ten geçerse, Almanya'yı terk etmek zorunda kalan kişiler (iade toplama merkezlerinde- Abschibehaft) daha uzun süre gözaltında tutulabilecek. Şuan ki yasaya göre 10 günlük gözaltı süresi 28 gün olacak. Yeni tasarının onaylanması halinde -ki kesin gözle bakılmaktadır- polis, ülkeyi terk etmek zorunda olan kişilerin yasadıkları ortak konutlarda arama yaparken, diğer sakinlerin odalarını da arayabilecek. Sınır dışı edilecek kişiye artık sınır dışı edilecekleri yönünde önceden bilgi verilmeyecek. Ancak 12 yaşından küçük çocukları olan aileler istisna olarak sınır dışı edilecekleriyle ilgili önceden bilgilendirilecek.