Toplantı çağrısını yapan ve toplantıyı yöneten ver.di Sendikasının Schwerin Büro Müdürü Ernst Heilmann, Osman Dere´nin (21) durumunu gündem maddesi olarak toplantıya sunmuştur.
         Osman Dere, geçtiğimiz yılın 03 Aralık günü Lübeck-Hamburg treninde vagon dolusu yolcuların gözü önünde „Neonazi / Yeni Naziler“ diye bilinen  aşırı sağcı 10 kişinin saldırısına uğrayıp, aldığı ağır darbeler nedeni ile sağ gözü günlerce görme yeteneğini yitirmişti.
         Osman Dere´nin uğradığı bu ırkçı saldırı, toplantıya, eyaletlerin değişik il ve ilçelerden gelen ver.di Sendikası işyeri temsilcileri, serbest meslek grupları ile edebiyatçılar-yazarlar grubu temsilcilerinin yanı sıra, Türk derneklerinden TÜRGEM, Alevi Kültür Merkezi Lübeck, Lübeck Kültürlerevi,   DITIB Lübeck teşkilatı ve Türk-Alman Uyumu Teşvik Birliği Lübeck  temsilcileri ile Osman Dere´nin arkadaşları da katılmıştır.
         Irkçılığa Karşı yaptığı çalışmalarla, Almanya´da Irkçılığın ve Irkçı Saldırıların arttığı son yıllarda makamların ve kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışan ver.di sendikası Kuzey Almanya Temsilciliği Türk dernekleri ile Osman Dere´nin uğradığı bu saldırıyı da üst makamlara taşımak için karar aldı. Saldırıyı gerçekleştiren ve yaşları 24 ilâ 47 arasında olan bu ırkçı-aşırı sağçı grubun duruşmasının yapılacağı gün, Türk dernek temsilcileri de duruşmayı izleyeceklerini bildirdiler
          Aşırı sağçı ve Neonazi diye adlandırılan örgütlü Alman grupların, 2. Dünya Savaşı günlerinde, Lübeck kentinin İngiliz uçakları tarafından bombalanmış olmasını bahane ederek, her yılın Mart ayının son Cumartesi günü, Lübeck´de yürüyüş yapmak için girişimde bulunmaktadırlar. Yine her yıl Neonaziler´i Lübeck´e sokmak istemeyen ve sokmayan değişik demokratik parti, sendika, dernek ve değişik grupların karşı yürüyüşü ve mitingi ile engellenmektedirler.
          Bu yıl da Lübeck´de yürümek isteyen, söylem ve eylemlerinden ırkçı olduğu bilinen ve kapatılması için kamuoyunda, demokratik kurum ve partiler tarafından yoğun caba harcanan Milliyetçi Alman Partisi´nin de (NPD) gençlik örgütü konumundaki Neonazi gruplarının Lübeck´e giriş ve yürüyüşlerinin engellenmesi için 31 Mart Cumartesi günü Lübeck´de „Irkçılığa Karşı Bir Miting ve Yürüyüş“ düzenlenecektir.
         
Remzi Uysal
ver.di Sendikası Kuzey Almanya Bölgesi Göçmen Üyeler Grubu Başkanı