Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz, G-20 Liderler Zirvesi'ne katilmak üzere Hamburg'a gelirken, beraberinde develerini de getiriyor. 

Hamburg'un lüks otellerinden 'Vier Jahreszeiten" otelinde kalacak olan Suudi Kralı burada 'kral" odasında ağırlanacak ve kendisine önceden dondurulmuş otuz kuzu etinin içerdiği yemek menüsü ikram edilecek. 

Öte yandan Hamburg'daki  G20 zirvesinin öncelikleri arasında ekonomik direncin artırılması, sürekliliğin geliştirilmesi, sorumluluğun alınması, iklim, enerji, uluslararası vergi iş birliği, küresel sağlık, tarım ve gıda güvenliği, yolsuzlukla mücadele,dijitalleşme, işsizlik, terörizmle mücadele ve kadınların ekonomik alanda güçlendirilmesi bulunuyor.

Küresel sorunlara çözümler bulunması hedeflenen G20 zirvesinde sadece ekonomik ve finansal sorunlar değil, özellikle ikili görüşmelerde mülteci krizi, terör örgütü IŞİD, küresel ekonomiyi tehdit eden belirsizliklerin kaynakları arasında gösterilen jeopolitik gerilimler ve Birleşik Krallık ile Avrupa Birliği'nin geleceği konularının da damgasını vuracağı tahmini yapılıyor.

Süheyla Kaplan /Almanya