Dört yıl görev yaptığı Münih'ten çok güzel anılarla ayrılacağını söyleyen Eriş'e, Türk gazeteciler adına Orhan Tinengin bir teşekkür plaketi verdi. Plaketi alırken oldukça duygulanan Eriş, Türk gazetecilerle çok güzel bir ortamda çalıştıklarını söyledi ve teşekkür etti. Eriş, dört yıllık çalışma dönemindeki faaliyetler ile ilgili bilgi verdi. Başkonsolosluk binasında yapılan restore çalışmaları sonrası getirilen yeni çalışma sistemi ile yurttaşlara daha iyi hizmet verebildiklerini söyledi. 

Görev alanlarındaki iki binden fazla vatandaşına 21 memurla hizmet verildiğine dikkati çeken Eriş, “Memurlarımız büyük özveri göstererek gerektiğinde zorda kalan yurttaşlarımıza evlerine kadar giderek yardımcı olmaya çalıştılar" dedi.

Münih'te yaşayan yurttaşlarının yaşadıkları topluma uyum sağladıklarını söyleyen Eriş, "Maalesef eğitim açısından eksiğimiz var.  Şu an 35 bin öğrencimizin bulunduğu Bavyera'da yüksek öğretime giden öğrenci sayısı 2 bin 900 civarında. Bu çok düşük bir sayı. Buna hep birlikte çare bulmamız gerekiyor. Bizim üstümüze düşen en kısa zamanda eğitim ataşemizin atanmasıdır. Türkçe dil dersleri ve Türk kültür derslerini verilmesi konusunda Münih'te sorunlar var" diye konuştu.

Hidayet Eriş, Münih'te görev yaptığı sürece sadece Türkiye kökenlilerin değil, diğer yabancı misyon temsilcilerinin büyük sevgisini ve saygısını kazandı. 35 yıllık diplomat olan 61 yaşındaki Eriş, ekimden itibaren başlayacağı Zimbabve Büyükelçiliği görevini üç yıl sürdürecek.