Hamburg Demokrasi ve Barış Bloku, "darbecilerin üzerinde yükseldiği zemini, ancak demokrasi ve barıştan yana tüm güçlerin birlikte mücadeleleri yıkabilir" şeklindeki açıklama ile "Askeri darbeye ve AKP 'nin tek adam sultasına" karşı büyük yürüyüş için çağrı yaptı. 

Aralarında Kürt Halkevi, Alevi Toplumu, Haziran Hareketi, DİDF, Demokratik Güç Birliği ve çok sayıda dernek ve kurum tarafından, "Ne askeri darbe, ne tek adam sultası" şiarıyla düzenlenen yürüyüş, 23 Temmuz Cumartesi günü saat 13:30'da merkez tren istasyonu önündeki Hachmannplatz'da başlayacak.

İşte 'Hamburg Demokrasi ve Barış Bloku' tarafından yapılan 'Yürüyüşe Çağrı' açıklaması:



NE ASKERİ DARBE, NE TEK ADAM SULTASI!

Çözüm barış ve demokrasi! Hemen şimdi!

14 yıllık AKP iktidarı Türkiye’yi felakete sürüklemiştir. Gezi hareketine karşı uygulanan kanlı girişimle başlayan, 7 Haziran 2015 seçimleri sonrası izlenen savaş, baskı, süregelen talan ve meclisi tasfiye politikası, Kürt illerinde asker ve polis tarafından uygulanan katliamlarla birlikte

15 Temmuz darbe girişimine zemin hazırlamıştır.

Darbe girişiminin ardindan hiç bir hukuki dayanağı olmadan görevden alma operasyonları başlatılmış kamuda görevden alınanların toplam sayısı böylece 60 bini aşmış veTayyip Erdoğan MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarının ardından üç ay süreyle Olağanüstü Hâl kararı aldıklarını açıklamıştır. Darbe girişimlerinin panzehiri OHAL değil özgürlük ve demokrasi alanlarının açılmasıdır.



AKP’nin, bu süreci muhalefeti yok etmek ve başkanlık rejimi adı altında bir tek parti diktası kurmak için fırsat olarak kullanmasına izin vermeyelim!

İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte baskı ve dayatmalara, insan hakları ihlallerine karşı, demokrasiyi önemseyen siyasi bütün dinamiklerin iş birliğini yapması ve güclü bir demokratik muhalefet zemininin örülmesi bir zorunluluk olmustur.. Tekcilik üzerine inşa edilmiş bu sistemin mağduru tüm etnik, dinsel, inançsal, cinsel vb. farklılıklari yok sayılan bütün toplulukların ortak direnişiyle ancak askeri ve sivil darbeler bertaraf edilebilir. Darbecilerin üzerinde yükseldiği zemini, ancak demokrasi ve barıştan yana tüm güçlerin birlikte mücadeleleri yıkabilir.

Bu süreç halkları korku ve umutsuzluğa sürüklüyor. Bu umutsuzluğu mutlaka aşalım sokakları özgürleştirelim! Ne askerin postalı, ne AKP’nin diktası bir çözümdür! Çözüm; demokrasi, barış ve özgürlükler için mücadelededir! Zaman, demokrasiden ve barıştan yana tüm güçlerin birlikte hareket etme zamanıdır!

Kahrolsun askeri/sivil darbeler, darbeciler! Yaşasın demokrasi, eşitlik ve özgürlük!

Sizleri de 23 Temmuz Cumartesi günü saat 13.30‘da Hachmannplatz Hamburg‘dan başlayacak BÜYÜK YÜRÜYÜŞ‘e çağırıyoruz!