'Türkiye'nin Almanya'da 6 bin MİT ajanı' var iddiasından sonra, Almanya'daki Erdoğan ve AKP hükümeti karşıtlarında yaşanan tedirginlik, Ali C. örneği ile yeniden gündeme geldi.

AKP hükümeti ve Erdoğan'ın politikalarına karşı sosyal medyada paylaşım yapan birçok kişi hakkında, Türkiye'de açılan soruşturmalar, gözaltı ve tutuklamalar, önümüzdeki süreçte Almanya'da da yaşanacak mı? tedirginliği gündeme geldi.

ANTİ -TERÖR YASASI KAPSAMINDA İFADEYE ÇAĞRILDI



1998 yılından bu yana Almanya'nın Schleswig Holstein Eyaleti'ndeki Elmshorn şehrinde siyasi mülteci statüsüyle yaşayan Kayseri-Sarız doğumlu Ali C. Facebook'ta yaptığı siyasi içerikli paylaşımları için Kiel Kriminal Dairesi tarafindan geçtiğimiz perşembe günü (dün) ifadeye çağrıldı. C.'in 5237 sayılı TCK'nun 53 ve 54. sayılı anti- terör yasası kapsamında "terör örgütü propogandası yaptığı" ileri sürüldü.

AVUKATININ TAVSİYESİ ÜZERİNE İFADEYE GİTMEKTEN VAZGEÇTİ

Tanınmış Ceza Hukuku Avukatı Mahmut Erdem'in tavsiyesi üzerine ifadeye gitmekten vazgeçen C., ilk anda mektubun 'bir şaka' olduğunu düşünse de, bir süre önce Yeşiller ve Sol Partili politikacılarca dile getirilen "Erdoğan'ın eli Almanya'ya kadar uzanıyor" iddiası gerçek oldu.

ALİ C.: TÜRKİYE DE YASAKLANAN HABERLERİ PAYLAŞIYORUM

C., "Türkiye'deki siyasi yasaklar, sansür, tutuklama ve muhalif basının yasaklarla susturulma girişimine tepki olarak çeştili internet siteleri ve ANF'de yer alanlar haberleri duyarlı bir yurtsever olarak; severek paylaştığını" açıkladı.  AKP Trollerinin yaptıkları yoğun şikayetler sonucu bu yıl içinde Facebook'taki paylaşımlarına 5 kez, 1'er ay süreyle yasak konulduğunu dile getiren C., uzun yıllardır herhangi bir siyasi dernek veya parti ile organik bir bağlantısının olmadığına yer verdi. C., yaptığı paylaşımları sonucu Türkiye'nin şikayeti sonucu Almanya'da cezalandırılmak istemesini, Alman hukuku sistemi açısından skandal olarak değerlendirdi.