BERLİN Brandenburg Türkiye Toplumu(TBB), geçen yıl Berlin Parlamentosu seçimlerinde olduğu gibi 24 Eylül de yapılacak Federal Almanya seçimleri için de Türkiye kökenli Alman vatandaşları seçime katılmalarını teşvik etmek için başlattıkları kampanyayı sürdürüyor.

TBB, „Seçme Hakkımızı Kullanalım“ başlıklı kampanyayı Hacivat Karagöz figürlü kartpostallar ile gerek sosyal medyadan, gerekse sokaklarda vatandaşları bire bir bilgilendirerek sürdürüyor.

MUTLAKA SANDIĞA GİDELİM

TBB sözcülerinden Ayşe Demir, kampanyanın çok faydalı olduğuna dikkat çekerek, “sandığa mutlaka gidelim ve ırkçıların güçlenmesine müsaade etmeyelim uyarısında bulundu. Demir, “Hacivat Karagöz kartpostalları ile çok dikkat çekiyoruz. Sokakta insanlara dağıtarak seçime katılmanın önemini anlatıyoruz. Amacımız hem insanları seçime katılması için teşvik etmek, hem de seçime katılma oranını yükselterek müslüman, mülteci ve göçmen düşmanlığı yapan sağcı AfD partisinin Alman Parlamentosu’nda daha az milletvekili ile temsil edilmesini sağlamaktır. Şu anda demokratik partilerin politikasından memnun olmasak bile, mutlaka seçimde oy kullanmalıyız. Yaklaşık 720 bin Türkiye kökenli seçmenin oy kullanma hakkı var. Etkin olmak için anayasıl hakkımızı mutlaka kullanmalıyız” açıklamasında bulundu.

Metin Es / Berlin