Mahmut Özkan - Nürnberg

Avrupa ülkelerinin Mültecileri geldikleri ülkelere geri gönderme politikasını protesto için yaklaşan 25 Mayıs Avrupa seçimleri de dikkate alınarak, bir dizi eylemlilikler gerçekleştirildi. Nürnberg, Frankfurt, Brüssel, Bolgne, Paris, Madrid ve Selanik'de bir kampanya kapsamında hayata geçirilen protesto gösterileriyle, Avrupa ülkelerinin anti-demokratik mülteci politikası teşhir edildi.

Diğer birçok şehire paralel olarak Blockupy hareketinin Nürnberg 
havaalanında düzenlediği eylem, tiyatral bir gösteri ile başladı. Geri gönderilmelerin yaşandığı ülkelerde yaşananların canlandırıldığı eylemde havaalanındaki yolculara bedava bu ülkelere yolculuk kartları dağıtıldı.


Eyleme katılım sayısının artması ile havaalanının içinde toplanan kitle sloganlarla havaalanının dışına yürüyerek eylemi sürdürdü. Geri dönderilmelerin durdurulmasinin talep edildiği eylemde, insanlar illegal değil, herkesin Avrupa topraklarında kalma hakkının olması gerektiği slogan ve taşınan dövizlerle vurgulandı. Ayrıca eylemin bitiminde mültecilerin yaptığı çadır eylemine destek çağrısında bulunuldu.