Almanya’da 26 Kasım 1993’ten itibaren İçişleri Bakanlığı’nın özel genelgesiyle yürürlüğe giren PKK yasağının 20. yılında Alman sivil toplum kuruluşları, insan hakları savuncuları ve Kürt siyasetçiler Berlin’de buluşuyor.

16 Kasım Cumartesi günü, bir grup Alman aktivistin kurduğu “Tatort Kurdistan” İnisiyatifi’nin organize ettiği yürüyüş saat 11.00'de Alexanderplatz’da başlayacak. Yürüyüş ardından Federal Meclis yakınlarındaki Brandenburg Tor Meydanı’nda miting düzenlenecek.


Yarın ise “Barış Sürecini destekleyelim, PKK yasağını kaldıralım“ konulu basın açıklaması ve panel gerçekleşecek. Federal Basın
Konferansı’nda saat 10.00’da başlayacak konferansa BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Alman Barış Topluluğu (DFG-VK) sözcüsü Monty Schädel katılacak.

Bugün akşam saat 18.00’de ise Rosa Luxemburg Vakfı’nın konferans salonunda aynı konulu panel düzenlenecek. Modaratörlüğünü Selim Ferat’ın yaptığı panele Kışanak’ın yanı sıra Uluslararası Atom Savaşlarını Önleyen Doktorlar ve Sosyal Sorumluluk Sahibi Doktorlar Derneği (IPPNW) temsilcisi Dr. Gisela Penteker, Tatort Kurdistan İnisiyatifi adına Monika Morres ve YEK-KOM Yönetim Kurulu üyesi Yılmaz Kaba katılacak.

YÜRÜYÜŞ ÇAĞRICILARI: YASAK DERHAL KALKMALI

Dün ve önceki gün ANF’ye konuşan cumartesi günkü yürüyüşün çağrıcılarından Prof. Dr. Andreas Buro ve Prof. Norman Paech, Alman hükümetinden PKK yasağının kaldırılmasını istemişlerdi. Almanya’nın tanınmış insan hakları ve barış savunucuları arasında yer alan Prof. Buro ve Prof. Paech Kürdistan’daki barış ve çözüme sürecine katkı için Almanya’nın bu yasağı derhal kaldırması gerektiğini belirtmişlerdi.ANF