Almanya'nın Schleswig Holstein Eyaleti sınırları içinde kalan Mölln kentinde 23 Kasım 1992 tarihinde aşırı sağcı Neonaziler tarafından evlerinin kundaklanması sonucunda hayatını kaybeden Türkiye kökenli üç kişi yarın, (23.11.2017) saat 15 -19 arası Mölln’de düzenlenecek anma töreninde anılacak.

Katliamın 25. yıldönümünde ırkçılık çeşitli kitle dernekleri ve Arslan ailesi tarafından düzenlenen bir törenle kınanacak.

Mölln'de 23 Kasım 1992 tarihinde yaşanan kundaklama olayında 10 yaşındaki Yeliz Arslan, 14 yaşındaki Ayşe Yılmaz ve 51 yaşındaki Bahide Arslan hayatlarını kaybetmişlerdi. Kundaklanma sırasında evde bulunan Ayten Arslan ise küçük oğlu Emrah’ı battaniye sarıp pencereden atlayarak canını kurtarmıştı. Yüksekten atladığı için ağır yaralanan Ayten Arslan, iki yıl hastanede tedavi görmüştü. Arslan, sakat kaldığı için de o günden beri çalışamıyor.

MÖLN KATLİAMI TÖRENLE ANILACAK

'Möln katliamı' olarak tarihe geçen saldırıda ölen üç Türk her yıl 23 Kasım’da hayatlarını kaybettikleri yerde düzenlenen törenle anılıyor. Yapılan anma törenlerinde katliam lanetleniyor.


Katliamı gerçekleştiren iki neonazi ise saldırıdan sonra yakalanmıştı. Saldırı sırasında 25 yaşında olan Michael P. ömür boyu hapis cezası alırken, o dönemde 19 yaşında olan diğer neonazi Lars C. ise gençlik cezası çerçevesinde 10 yıl hapis cezası almıştı. Lars C. cezasını tamamlamadan erken tahliye edilmişti.