Federal Adalet Bakanı Heiko Maas (SPD), taciz olayına karışanların sığınmacı olduklarının ortaya çıkması durumunda sınır dışı edilebileceklerini söyledi.

Funke medya grubuna açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Maas,”Kim şayet kendisini bizim düzenimiz ve kanunlarımızın üzerinde görüyorsa, nereden geldiğine bakılmaksızın cezalandırılmalı” ifadelerini kullandı.   

Failler cezalarını çekmeli

Olayın üzerine titizlikle gidilmesi gerektiğini kaydeden Maas,”Failler iğrenç eylemlerinden dolayı cezalandırılmalı” dedi. Maas, faillerin cezalandırılmasının mağdurlara karşı görevleri olduğunu vurguladı.

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere (CDU) dün yaptığı açıklamada, suça karışan sığınmacıların cezalandırılmaları gerektiğini ifade etmişti. Almanya’da üç yılın üzerindeki cezaların sığınma başvurularını etkilediğini hatırlatan bakan de Maiziere,”Bunu değiştirip değiştirmeyeceğimizi konuşmamız gerekiyor. Ağır suç işleyenlerin Almanya’dan sınır dışı edileceklerini hesaplamaları gerekir” dedi.

SPD karşı çıktı

Die Welt gazetesine konuşan SPD Genel Başkan Yardımcısı Ralf Stegner ise, ”Almanya’da kimden gelirse gelsin organize suçlarla mücadele için ne sığınmacılar yasasında ne de Cenevre Sığınmacılar Sözleşmesi’nde değişikliğe ihtiyacımız var” diyerek sığınmacıların kolayca sınırdışı edilmelerine karşı çıktı. “Beklentiler doğrultusunda sürekli değişikliğe gitmek doğru bir yönetim tarzı değil” diyen Stegner, İçişleri bakanı de Maiziere’yi eleştirdi.

Hıristiyan Birlik Partileri İçişleri Sözcüsü Stephan Meyer (CDU) ise sadece sığınmacıların değil, suça karışan yabancıların da sınır dışı edilmeleri gerektiğini söyledi.