Yazarımız Bülent Tekin, Diyarbakır’da kapkaça maruz kaldı.


Bir süredir Avrupa Postası'nda da köşe yazarlığı yapan Bülent Tekin, Diyarbakır’da minibüste evine gittiği esnada indiği durakta, bir kapkaçının saldırısına maruz kaldığını açıklayarak, hırsızın yakalanmasını istedi. Cüzdanında bulunan 500 lirayı, banka kartlarını çalan hırsızın yakalanması için geniş çalışma başlatıldı. Başından geçen olayı anlatan yazar Tekin, 



“40 yaşlarında biri minibüse binerek, yanıma oturdu. Hasta olduğunu söylüyordu. Davranışları da bunu gösteriyordu. Araçta bulunanlara dikkatlice bakıyordu. Cebimde bulanan cüzdanım onun dikkatini çekti. Hırsız yanımda oturduğundan dolayı eliyle, bir an cebime dokunduğu fark ettim. Ne olduğunu sorduğumda, yanlışlıkla olduğunu söyledi. Pek önemsemedim. Bir süre sonra minibüste indim. Benim inmemle, hırsız da indi. Daha sonra hasta olarak kendi gösteren hırsızın koştuğunu gördüm. Bir an, üzerine cüzdanımın olmadığını fark ettim. Tekrar minibüse geri gittim. Araçta arama yaptık, fakat cüzdana rastlamadık. Bunun üzerine, minibüs şoförü yanımda oturan kişinin çalmış olabileceğini söyledi.

Bir süre sonra, olay yerine polis ekipleri geldi. Cüzdanımın çalınmasıyla ilgili araçta bulunanların ifadeleri alındı. İndiğim durakta güvenlik kameraları da vardı. Emniyette ifademi verdiğim esnada, güvenlik kamerasında yapılan incelemede cüzdanımı, yanımda oturan kişinin çaldığı tespit edildi. Ama şahsın kamerada yüzü görülmüyordu. Bundan dolayı kimlik tespiti yapılamadı. Emniyet yetkilileri benimle çok ilgilendiler. Araçta bulunan yolcular da bana destek oldular. Polise ifade verdiler. Cüzdanımda 500 lira para, bank kartları ve bazı özel evraklarım bulunuyordu. Hırsızların salt ekonomik nedenlerle bu işi yaptıklarını düşünmüyorum. İnsanların paralarına göz dikiyorlar. Sürekli kötü bir davranış içerisinde bulunuyorlar. Hırsızlığa karşı çıkmak gerekiyor. Hırsızın yakalanması bekliyorum” dedi.

Hırsızlık olayını Bülent Tekin'in kendi kaleminden okumak için linke tıklayın 
 www.avrupa-postasi.com/hirsiz-makale,428.html