Ocak 2011'de inşaatına başlanarak, 2012'nin sonbaharında açılışının gerçekleştirilmesi planlanan yatırım, ECE Türkiye ve Deutsche Bank’ın yatırım şirketi DWS ortaklığında, Finansbank, İş GYO ve Kayı İnşaat'a ait. Yangın şirketin taşeron firmasının şantiyesinde meydana geldi.

Saat 22. 00 civarında çıkan yangında taşeron şirket işçilerinin kaldığı çadırlarda ilk belirlemelere göre 11 inşaat işçisi hayatını kaybetti. Ölen işçilerin çoğunun Vanlı olduğu bildirildi. İstanbul Valiliği daha önce Esenyurt Belediye Başkanı'nın 14 olarak açıkladığı ölü sayısının 11 olduğunu söyledi.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen yangında inşaatta çalışan 11 işçinin yatakhane olarak kullanılan 3 çadırda yanarak ve dumandan etkilenerek hayatlarını kaybettiği belirlendi. Yangının büyük bir ihtimalle elektrik kontağından ya da işçilerin ısınmak için yaktıkları sobadan çıktığı sanılıyor.

Şantiyede 10 kişilik çadırlarda 40-45 işçinin kaldığı aktarıldı.
A Haber'e konuşan işçiler, inşaatta çalışan işçilerin ve ölen işçilerin çoğunluğunun Vanlı olduğunu belirtti. İşçiler, canlı yayında çadırların kaldırılması talebini iletti.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise bu iddialara canlı yayında "Çadırda 35 kişi de kalabilir, 50 kişi de kalabilir. Yangın soğuk havanın getirdiği bir şey" şeklinde cevap verdi.

Ece Türkiye, Deutsche Bank’ın yatırım şirketi DWS ile Finansbank, İş GYO ve Kayı İnşaat işbirliği ile Marmara Park inşaatının temeli, 1 Mart 2011 Salı günü Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AKP Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Ece Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann, Finansbank Genel Müdürü Sinan Şahinbaş, İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ve Kayı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhun Kartal'ın da katıldığı bir törenle atılmıştı.

ECE TürkiyeGenel Müdürü Andreas Hohlmann, projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 220 milyon avroluk yatırımla en büyük alışveriş merkezlerinden birisinin uygulamasını gerçekleştirmeyi planladıklarını belirterek, “4 bin kişilik bir istihdam yaratma hedefimiz var” demişti. Yatırım "İstanbul'a dev park AVM geliyor" sloganıyla duyurulmuştu. Marmara Park inşaatı Beylikdüzü Migros'un geçtiğimiz Kasım ayında yanmasından sonra hızlandırılmıştı. sendika.org