Salzgitter ve çevre illerde yaptığı sosyal ve kültürel çalışmalarla bilinen Kızılnal'ın ölümü sevenlerini yasa boğdu. Almanlar tarafından da sevilen ve sayılan Çetin Kızılnal, uzun bir süredir UETD Salzgitter başkanlığı görevini yapıyordu.

Genç yaşta amansız hastalığa yenik düşen Kızılnal için Salzgitter Fatih Camisinde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine UETD bölge başkanları ile çok sayıda seveni katıldı. Kılınan cenaze namazı ve okunan dualardan sonra Kızılnal'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Türkiye'ye uğurlandı. Çetin Kızılnal'ın İstanbul'da Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedileceği bildirildi.

UETD Hannover Bölge Başkanı İlhami Oğuz, çok değerli ve vatansever bir insanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi. Kızılnal'ın bir ay öncesine kadar sağlıklı bir insan olduğunu, bir tedavi için gittiği hastanede kanser olduğunu ortaya çıktığını anlatan Oğuz, “Kanser olduğunu öğrendiğinde çok geç kalınmıştı. Çok kısa bir sürede aramızdan ayrıldı. Allah mekanını cennet eylesin" dedi.