Polisten edinilen bilgilere göre geçen yıl Hamburg’da cinayete kurban giden boksör Tunahan Keser’in (22) katil zanlısının Frank Lindner olduğu açıklandı.

Bugüne kadar çok sayıda suça karışan, 20 Ocak tarihinde Schleswig Holstein eyaletindeki Itzehoe cezaevinde intihar eden, inşaatlarda duvarcı, sıvacı ve boyacı olarak çalışan, Frank Lindner’in çifte yaşamlı profesyonel bir katil olduğu ileri sürüldü.

Almanya’nın Hamburg kentinde, 23 Haziran 2017’de ortadan kaybolan ve 21 Temmuz Cuma günü Schleswig Holstein eyaletine bağlı Quickborn A7 otobanı yakınında bir ormanda öldürülmüş olarak cesedi bulunan boksör Tunahan Keser’in (22) katil zanlısının, Frank Lindner (56) olduğu açıklandı.

Cinayeti soruşturan ekibin yöneticisi Marco Klein, Keser’in öldürülmesinde kullanılan silahın Frank Lindner’in evinde bulunduğunu açıkladı. Lindner’in, Tunahan Keser’i mafyadan aldığı talimat üzerine öldürdüğü düşünülüyor.

ÇOK SAYIDA SUÇA KARIŞMIŞ
Çevresinde ‘Franky’ adıyla tanınan, yaralama, bombalı saldırı, cinayet gibi çok sayıda suça karışan Frank Lindner, tam bir suç makinesi. 2003 yılında Berlin’de hırsızlık yaparken kendisini yakalamaya çalışan bir kişiyi silahla ağır yaralayan Lindner, 2015’in ekim ayında ‘Mongols’ adlı motosikletli grubun lideri Erkan U.’nun kullandığı spor araça el bombalı saldırı (2015) düzenledi.

Lindner, 2017 yılı Kasım ayında ise Pinneberg (Appen) kentinde 76 yaşındaki bir emekli evinde kadını öldürdü. Bu cinayetle ilgili olarak 4 Ocak 2018’de tutuklanan Lindner, 20 Ocak’ta Itzehoe cezaevinde intihar etti. Lindner'in cezaevinde kalan bir tutukluya Ouikborn'da bulunan evinin bahçesindeki geniş arazide "gizli sığınaktan" söz ettiği açıklandı. Hamburg polisi, Frank Lindner’in Tunahan Keser’i neden öldürdüğünü ve cinayetin arkasında kimlerin olduğunu bulmaya çalışıyor.