Amerikan TIME Dergisi’nin, 1927 yılından bu yana düzenlediği ‘Yılın Kişisi’ adayları listesi açıklandı. Bu yılın adayları arasında, genç çevreci Greta Thunberg ile Suriyeli Kürtler de yer aldı.

Listede; Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi liderlerin yanısıra, Game of Thrones dizisi, Liverpool'un efsaneleri arasına giren Mısırlı Muhammed Salah gibi fenomenlere yer veriliyor.

Ayrıca, önemli isimler ve olayların aday gösterildiği “Yılın Kişisi” listesinde Suriyeli Kürtler de var. Dünyaca ünlü dergi, Suriyeli Kürtlerin adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada “IŞİD'le savaştan sonra tek başına bırakıldılar” ifadesini kullandı. Görsel olarak ise Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) bir fotoğrafı kullanıldı.

Listedeki isimler arasında dikkat çekenlerden biri, ABD Başkanı Donald Trump hakkında azil sürecinin başlatılmasına yol açan “The Whistleblowers” oldu.

Yine, Çin’in güneydoğusunda bulunan Hong Kong’da suçluların Çin’e iade edilmesi ile ilgili yasa tasarısına karşı beş aydır sokaklarda olan protestocular da listede yerini aldı.