Bir süredir kanser tedavisi gören, renkli kişiliği ve aktif siyasal faaliyetleri ile tanınan Robert Jarowoy (1952) hayatını kaybetti.

68 yaşındaki Robert Jarowoy, Hamburg-Altona’daki evinde Pazartesi gecesi saat 23:00 sularında yaşamını yitirdi.

Jarowoy, 1970'li yıllarda sıradışı ve fantezi eylemleriyle demokratik kamuoyunun geniş sempatisini kazanan, anarşist çizgisi ile bilinen, 2 Haziran Hareketi ile ( "Bewegung 2. Juni") bağlantılı soygunlara karıştığı gerekçesiyle 20 yaşında tutuklandı. 6 yıl kaldığı cezaevinin (Frankfurt) 4 yılını tek kişilik hücrede geçirdi. (1973-79)

Uzun senelerdir Altona’da yaşayan Jarowoy, 2008 yılından bu yana Die Linke’nin (Sol Parti) ilçe meclis grubu başkanlığını yürütmekteydi.

Almanya'dan Türkiye'ye giden insan hakları ve Newroz heyetlerine çeşitli kereler öncülük etti. 'Kurdistan Komitesi' kuruluşunda yer aldı. Jarowoy, sayısı günden güne azalan enternasyonalist devrimciler arasında dikkat çeken bir kişiliğe sahipti. 

Jarowoy, 2012 yılında Türkiye kökenli göçmenlerin yoğun olarak yaşadıkları Altona semtindeki bir parka "Kemal Altun Meydanı" ismi verilmesinde emeği geçen unutulmaz Alman dostlar arasındaydı.