Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre; Reis Sedat Peker (49) ülkede kalış amacına aykırı davrandığı gerekçesiyle sınır dışı edildi.

Yeniçağ'ın haberine göre; sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Sedat Peker'in bir süre önce yerleştiği Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nden sınır dışı edildiği öğrenildi.

Ülkenin İçişleri Bakanlığı'na ait resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Peker'in sınır dışı edilmesine gerekçe olarak kısa süreli kalış amacına aykırı davranması ve belirlenen ikametgahını kötüye kullanımı gösterildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "18 Ocak 2021'de Kamu Güvenlik Bürosu polis memurları R.S.P.'yi tutukladı. (49), kısa süreli ikamet amacına aykırı ikamet edenler. Belirlenen ikametgah kötüye kullanımından sonra, kişi Kuzey Makedonya Cumhuriyeti topraklarından sınır dışı edildi." ifadeleri kullandıldı.

Bakanlığın sitesinden yapılan açıklama ve Türkçe çevirisi;

kuzey-makedonya-sedat-peker-i-sinir-disi-etti-831240-1.kuzey-makedonya-sedat-peker-i-sinir-disi-etti-831241-1.

Öte yandan Peker'in sınır dışı edilirken "can güvenliğini" öne sürerek Türkiye’ye gönderilmek istemediği, bunun üzerine de Karadağ’a gitmesine izin verildiği öne sürüldü.

Makedonya’da yayın yapan bir haber sitesinde konuyla ilgili “Polis, Türkiye’ye uzun süredir ikamet eden tanınmış bir uyuşturucu baronunu tutuklayarak sınır dışı etti” ifadesi kullanıldı. 

Sosyal medyanın gündemine yerleşen olayla ilgili iddialar netlik kazanmazken Peker'e yakınlığıyla bilinen ve 'Dijital Veri Analisti, Bilgi Teknolojileri ve Sosyal Medya Uzmanı' unvanıyla bir dönem Beyaz TV'de program da yapan Emre Olur'un paylaşımı dikkat çekti.

Olur, Twitter hesabından Peker'le bir fotoğrafını paylaşıp "Güzel günlerde birlikteyken hafif bir deprem olduğunda kaçan namussuzdur. Allah’a şükürler olsun.. Bu kahpe sistemde biz biriz beraberiz" diye yazdı.

Sedat Peker, geçtiğimiz yıl yurtdışına çıkışının ardından yaptığı video konuşmasında dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kendisini hedef aldığını öne sürüp "Sakın yurtdışına çıkmasına izin vermeyin, gözaltına alın" dediğini iddia etmiş ve "Artık kafamın içinde bütün her şey netleşti. Kesinlikle Berat Bey beni yok etmek istiyor" demişti.