Emine SONUGÜR / HAMBURG

Muhteşem sesi ve harika esprileriyle kalplere girdi

Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan ve Berlin'in yanı sıra Hamburg, Hannover, Bremen, Frankfurt ile Almanya’nın çeşitli kentlerinde ve Avrupa’nn bazı ülkelerinde sahne alan "Avrupa'nın sanat güneşi" olarak tanınan Hatay Engin'in vefat haberi sevenlerini yasa boğdu. Unutulmayan merhum Türkiye'nin sanat güneşi Zeki Müren ve tanınmış sanatçı Bülent Ersoy'a harika ses benzerliğinden dolayı kendisine "Avrupa'nın sanat güneşi" lakabı takılmıştı.

Hamburgluların kalbinde farklı bir yeri vardı

Hatay Engin, dostluğu, samimiyeti, esprileri ile gönüllerde adeta taht kurmuş ve sevenlerini eşsiz yorumlarıyla coşturup duygulandırırken, yaptığı esprilerle de güldürmüştü. Değerli sanatçı Hatay Engin, Hamburg'da yıllarca dönemin meşhur Sultan Restoran'da haftasonları Berlin'den gelerek yıllarca sahne almıştı. Daha sonra Dergah Restoran, Mektup Bar gibi sahne aldığı yerleri sevenleri her zaman doldurmuş Hamburgluların kalbinde farklı bir yer edinmişti.

Yardımsever olduğu kadar eğitime önem verirdi

Çeşitli etkinliklerde sahne alarak ortamı hemen coşturan ve neşelendiren sanatçı yardımseverliği ilede tanınıyordu. Eğitime önem ve destek veren Hatay Engin, sahnelerden kazandığı parayla, yardıma muhtaç birçok çocuğun eğitim masraflarını üstlenmişti. Daha önce kalp ameliyatı geçirip tekrar sağlığına kavuşan sanatçı Hatay Engin, son zamanlarda tekrar sağlık sorunu yaşıyordu. "Şimdi uzaklardasın gönül hicranla doldu", "Hava nasıl oralarda" gibi eserleri muhteşem yorumluyordu. Böylece bir yıldız daha kaydı sanat dünyamızdan.