Paris Katliamı zanlısı Ömer Güney’in telefonunda kayıtlı olan numaralardan birinin MİT Erzurum Bölge Başkanlığı’na ait olduğu ortaya çıktı.

Paris Katliamı’yla ilgili Fransa’da yürütülen soruşturma kapsamında antiterör savcısı Jeanne Duye, soruşturma ile görevli asbaşkan Christophe Teisser ve Birinci Asbaşkan Laurence Levert, Türk yetkililere “Uluslararası İstinabe” belgesi göndererek katil zanlısı Ömer Güney’in Türkiye bağlantılarını ortaya koyan telefon görüşmeleriyle ilgili bilgi istemişti.



Paris İstinaf Mahkemesi tarafından gönderilen ANF'in yayınladığı belgede, Fransız savcılar bölümde Güney’in 29 Kasım 2012 tarihinden, Türkiye’ye gittiği son tarih olan 25 Aralık 2012 tarihine kadar görüşmeler yaptığı telefon numaraları verilerek, bu numaraların kime ait olduklarını sormuştu.

Karşı Gazetesi ise, belgede yer alan 0442… ile başlayan numaralı telefonun kime ait olduğunu bilinmeyen numaralar servisi 118 80’den araştırdı. Servis üzeri yapılan sorguda “Emniyete bağlı Milli İstihbarat Teşkilatı” cevabı verildi.

NUMARALAR AÇIKLANMAYI BEKLİYOR

2 Şubat 2013 tarihinde ANF'de “Ömer Güney’in irtibatta olduğu bu numaralar kime ait” başlığıyla yayınlanan belge, 2 bölümden oluşuyor. Birinci bölümde Güney’in kullandığı 3 telefon hattından yaptığı görüşmelerle kayda geçen ve NOKİA marka telefon hafızasına kayıtlı numaralar veriliyor.


Özellikle Güney’in katliamdan önceki son dönemlerde Türkiye’ye ziyaret tarihlerinde kullandığı bu hatlardan irtibata geçtiği bazı numaralar dikkat çekici.

Güney’in 29 Kasım-21 Aralık 2012 tarihleri arasında kullandığı 00 90 538 27 45 849 numaralı telefonundan aradığı numaralar arasında en dikkat çekeni 00 90 538 27 56 302 numaralı telefon. Bu numara zanlının en çok irtibata geçtiği şahıs olarak kayıtlara geçmiş.

Belgede dikkat çeken bir başka husus ise, belgede aynı numarayla bağlantı kurduğu tespit edilen bazı numaraların 30 Ağustos 2012 ile 20 Ocak 2013 tarihleri arasında “Fransız hudutları dahilinde bulunmuş olmaları ihtimali olduğundan” söz ediliyor. Ve “Türk özel servisleri tarafından tanınıp tanınmadıklarına” dair bilgi isteniyor.



ANKARA’DA GÖRÜŞTÜĞÜ ‘ESKİ İŞ ARKADAŞI’ RUHİ SEMEN KİM?

Belgede telefonlar arasında açık olarak bir isim veriliyor; Güney’in Almanya’daki ‘eski iş arkadaşı’ olarak söz edilen Ruhi Semen.

“Ömer Güney’in Almanya’daki eski iş arkadaşı Ruhi Semen ile ilişkisini sürdürdüğü hatta kendisini 19 Aralık 2012’de Ankara’da ziyaret ettiği belirlenmiştir” denilen belgede Semen’in Türkiye’de kullandığı bir Alman hattından bahsediliyor. Ayrıca telefonunda bulunan 905076097050 nolu numaranın kime ait olduğu ve yine 18 Aralık 2012-21 Aralık 2012 tarihleri arasındaki detaylı faturası ve kimlerle irtibata geçtiği soruluyor.

BDP CEVAP ALAMADI


Belgenin ikinci bölümünde ise, Ömer Güney’in bazı aile yakınları ile ilişkisi soruluyor.

Belgenin yayınlanması ardından BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beştaş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuru yapmış ve telefonlarla ilgili bilgi istenmişti. BDP’nin başvurusuna yanıt verilmiş değil.