İddianın sahibi, konu hakkında derin bir araştırma yazısı hazırlayan İtalyan Panorama dergisi ve aynı editoryal gruba bağlı, ana akım gazetelerden La Repubblica. Söz konusu yayınlara göre Papa, Vatikan’dan dışarıya belge sızdırılmasıyla ilgili patlak veren ‘Vatileaks’ ile ortaya dökülen seks skandallarının ağırlığını kaldıramadığı için görevini bırakmayı tercih etti. İddiaların ise, baş uşak Paolo Gabriele’nin, Papalık’a ait özel belgeleri basına sızdırmasının ardından, olayı derinlemesine araştırması için bizzat Papa 16. Benediktus’un görevlendirdiği 3 kardinalin hazırladığı 300 sayfalık rapora dayandığı belirtiliyor. Panorama dergisi, Julian Herranz, Jozef Tomko ve Salvatore De Giorgi’den oluşan bu kardinalleri, “007 Kardinaller” olarak niteledi.

KIRMIZI DOSYA PAPA’NIN KASASINDA

Kırmızı bir dosya içinde sunulan ve Papa’nın da kasasına koyduğu raporda, kardinallerden oluşan Vatikan Yönetimi’ndeki (Curia Romana) gay lobisinden, çarpık ilişkilerden söz ediliyor. Papalıktaki bu aykırı grubun, ayyuka çıkmamak adına şantaj işlerine bulaştığı da öne sürülüyor. Raporda bu grupların, 10 Emir’in 6. ve 7’ncisi olan “Zina Yapmayacaksın” ve “Çalmayacaksın” buyruğuna karşı geldiklerinin altının çizildiği de belirtiliyor. Raporun, Papalık içinde üst düzeyde konuşlanmış güç ve para odaklı kirli oyunları da detaylı olarak açıkladığı bildiriliyor.

GİZLİ KAÇAMAKLAR

Bu eşcinsel grupların, Roma yakınlarındaki bazı villa ve saunalarda seks yapmak amacıyla gizlice buluştuğu da iddialar arasında. Tek nüshası bulunan raporun 17 Aralık’ta Papa’ya sunulduğu ve bu tarihten sonra görevi bırakma kararı aldığı belirtildi. Raporun seçilecek olan yeni Papa’ya da iletileceği vurgulandı. Raporu hazırlayan 3 kardinal, yaşları 80’i geçtiği için Papalık seçimlerine (Konklav) katılamayacak. 

Öte yandan, Vatileaks’in baş kahramanı Paolo Gabriele, “Her şeyi Papa’nın iyiliği için yaptım” diyerek, amacının ‘kirlenmiş’ olan Kilise’yi gözler önüne sermek olduğunu ifade etmişti.