Tek başına bir sosyal dernek gibi göçmenlik koşullarında yanına uğrayan herkesin derdine derman olmak isteyen sevgili Rüstem'i, kelimelerle anlatmak oldukça zor.

Rüstem Dev-Genç'li bir çevirmendi. Elinde sigarası, dost sohbetinden hiç mi hiç uzak durmayanların unutulmaz yoldaşıydı.



Rüstem, 1978'li yıllardan kalan eski bir 'örgütçüydü'. Ama, onun örgütü insan sevgiyidi. o," örgüt ayrımı" yapmazdı. Kararlı bir demokrat ve anti-faşistti.Rüstem'i, Ahmet Kaya, Paris'te yaşadığı günlerde sık sık ziyaret ederdi. O, Paris koşullarında yaşayan otantik ve sade bir devrimciydi. Eşi Françoise Rastoix'u Mayıs ayında kaybettikten sonra, yakın dost ve arkadaş çevresine sık sık Françoise olmadıktan sonra yaşamamın bir anlamı yok diye dert yanan Gücüyener, yemeden içmeden kesilip bir nevi yaşamına son vermek için bu yolu seçtiği öğrenildi. Rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırılan Rüstem Gücüyener, hastanede  doktorların tüm ısrarlarına rağmen beni rahat bırakın tercihimi kendim yapayım diyerek verilen yemeği kabul etmediği söylenerek yaşama veda etti.

Onu unutmayacağız.