Bür süredir Alzheimer hastası olan 89 yaşındaki Selçuk’un ölüm haberi, başta ailesi olmak üzere yakınlarını üzüntüye boğdu.

Piyasaya sürdüğü pastırma ürünleriyle damak tadına hitap eden iş adamı, ardı ardına aldığı kalite ödülleriyle Avrupa’da “Pastırma kralı” olarak tanınmıştı. .

1933 Üsküp doğumlu olan Selçuk’un ailesi, kendisi henüz kundaktayken Balıkesir Bandrmaya yerleşti. İlk olarak 1961 yılında Hamburg’a gelerek Almanya ile tanışan, daha sonra kısa süreliğine Türkiye’ye dönüp bu defa Frankfurt’a gelen Selçuk, 80’li yıllardan itibaren Frankfurt halinde toptancılık işleri ile uğraştı. 1997 yılında ise kurduğu şirket ile pastırma, kavurma, işkembe gibi ürünleri üretmeye başladı. Kayseri’nin lezzetini önce Almanya’ya, daha sonra da farklı ülkelere yaymayı başaran Selçuk, hem tüketicilerden tam not alırken hem de Almanya Tarım Birliği (Deutsche Landwirtschaft Gesellschaft – DLG) tarafından, dünyanın en prestijli ödüllerden biri olan ‘Üstün Kalite Ürün’ ödülünü aldı.

Almanya'ya ağır suçlama: 'Gazze'de soykırıma yardım' Almanya'ya ağır suçlama: 'Gazze'de soykırıma yardım'

Aile yakınlarının bildirdiğine göre Selçuk Almanya’da toprağa verilecek. Cenazesi salı günü defnedilecek.

İşte Selçuk ailesi adına yapılan açıklama:

Çok sevgili babamız, büyüğümüz, kurucumuz,

yol göstericimiz, en küçüğünden en büyüğüne Almanya'daki Türk toplumu üzerinde büyük emekleri ve gayretleri olan, tüm kalbi ile tam bir vatan sevdalısı, Almanya'daki Türk gıda toptancılığının BABA’sı Hilmi SELÇUK'u

kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Tüm sevenlerinin başı sağ olsun,

Allah rahmet eylesin.

Eşi Maşuka SELÇUK, Oğlu Orhan ve eşi Swetlana SELÇUK, Kızı Serhan ERTÜRK, Torunları Sergen,

Simten, Timur, Kenan, Yasemin ile tüm aile yakınları ve akrabaları...