Yaklaşık 1 ay önce Kosova'da lösemi teşhisi konulan 20 yaşındaki genç kız, Kosova'da sağlık imkanlarının yetersiz olmasından dolayı ailesi tedavi olması için Türkiye'ye götürdü. Ancak tedavi masrafları için gereken 100 Bin Euro'nun üzerindeki parayı ailesi karşılayamayınca, Kosova'da günlerdir Manolya adına yardım kampanyaları düzenleniyor.

Yaklaşık 3 haftadır okul arkadaşlarının yanı sıra esnafın desteğiyle ailesine ulaştırılan paralar Manolya'nın tedavisi için toplanıyor. Manolya'ya destek olmak için duyarsız kalmayan Kosova Türk Sivil Toplum Kuruluşları da bir konser düzenledi. Kosova'nın Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği, Atatürkçü Filizler Türk Kültür ve Sanat Derneği, MESK Çokuluslu Kosova Derneği ile Kısa Devre Tiyatro Derneği ortaklaşa düzenlediği konserin gelirleri genç kızın tedavisi için kullanılacak.

Prizren Kültür Evi Salonu'nda düzenlenen konserde gençlerin seslendirdikleri şarkılar büyük alkış aldı. Gecede folklor gösterileri ile tiyatro skeçleri de beğeniyle izlendi. Geceden elde edilen gelirin tamamı lösemi hastası Manolya Kabaşi'nin ailesine teslim edileceği belirten dernek üyeleri, genç arkadaşlarının tedavi olması için ellerinden gelen desteği sunacaklarını söylediler.