İptal kararı alınmasında, Londra'daki diğer CHP destekçisi grupların CHP Genel Merkezi'ne ve Sabahat Akkiraz'a yaptıkları baskıların etkili olduğu öne sürüldü.

 

Londra'nın seçkin balo salonlarından Kervan Banqueting Suit'te, 8 Şubat'ta gerçekleşmesi planlanan etkinlikte sahne alması beklenen ünlü halk müziği sanatçısı ve CHP Milletvekili Sabahat Akkiraz'ın geceye 'katılamayacağını' söylemesi üzerine bu kararın alındığı açıklandı.

 

Elde edilecek gelirin Van depremzedelerine aktarılması planlanan etkinliğin iptalinde, Londra'daki diğer CHP destekçisi grupların etkili olduğu kaydedildi.

 

Konuya ilişkin derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Askar Yılmaz, "Van Depremzedelerine Yardım Konseri'ni elimizde olmayan ve bizi aşan  nedenlerle iptal etmek zorunda kaldığımızı, derin üzüntü içinde açıklıyoruz. İptal kararımız tamamen Sabahat hanımdan kaynaklandı" dedi.

 

Sabahat Akkiraz ile yapılan görüşme ardından böyle bir gece tertiplendiğini belirten Yılmaz, daha sonraki gelişmelerle ilgili olarak şunları söyledi; "Sabahat hanım, ilk başta 'geleceğini' teyit etti. Son görüşmemizde, herhangi bir gerekçe göstermeden, 'üzgünüm gelemeyeceğim, ancak masraflarınızı karşılarım.' Bu duruma gelinmesinde, Londra'daki diğer CHP destekçisi grup arkadaşlarımızın genel merkezimize ve Sabahat hanıma baskılarının etkili olduğunu tahmin ediyoruz. Ne olursa olsun, sanatçı kimliğine sahip çıkıp kendi iradesini kullanarak geceye gelmeliydi. Konser  için  bilet alan ve konserimizle aktif dayanışma gösteren, konserin gerçekleşmesi için  özverili bir şekilde çalışan, bize yardım için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan tüm dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi de belirtiriz"