Bir gece öncesi pokerden 3 bin sterlin kazanan üç çocuk babası Türkiye kökenlinin, aynı gece arkadaşlarına evinde ziyafet verdiği ifade edildi. Türkiye kökenli göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Londra’nın Islington semtindeki evinde dövülerek öldürülen talihsiz babanın, saldırıya uğramış olabileceği kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre korkunç olay şöyle ortaya çıktı; “Mehmet Hassan’ın hasta olması ve ailesinin aramalarına cevap vermemesi ile paniğe kapılan ailesi polisi aradı. Saat 20.40 sularında evin kapısını kıran polis, Türk babanın cesedini yatak odasında buldu.”

Polis dedektifleri, Mehmet Hassan'ın yalnız yaşadığı evinde saldırıya uğradığına inanıyor. Soruşturmanın devam ettiği belirten polis, “Eve zorla girildiğini gösteren bir işaret olmadığını, ev sahibinin kapıyı açmış olabileceğini” söyledi.

Şu ana kadar herhangi bir tutuklama olmadığını kaydeden Dedektif Başmüfettişi  Andy Partridge, “Halktan yardım bekliyoruz” dedi.

 SIR PERDESİNİ POLİS ARALAYACAK

Dedektifler, ev sahibi Hassan'ın evin içinde saldırıya uğradığını, kapıda zorlama olmadığından katilin tanıdığı biri olup olmadığını araştırıyorlar.

Cenezesi Whittington Hospital Morg’una kaldırılan Hassan, önümüzdeki günlerde toprağa verilecek. Metropolitan Polisi, olayla ilgili bilgisi olanların 020 8358 0300 nolu telefonu aramalarını istedi.

Son olarak pazar günü akşamı bir komşusu tarafından görülen Mehmet Hassan ile ilgili komşusu Julia İbrahim, “Arkadaş canlısı bir insandı. Annesi olduğunu sandığım bir kadın geliyor, yemek ve başka şeyler getiriyordu. Babasından haber almayınca polisi arayan  kızıydı” dedi. Islington Belediyesi’nden Paula Belford “Ölüm haberi, toplumu şok etti. Çünkü, içerisinde yaşadığı belediye sitesinde pek problemi olmadı. Kendisini zaman zaman görürdüm. Daima arkadaş canlısı ve kibardı” dedi.

‘Genting Poker Londra’ adlı poker organizatörleride, Mehmet Hassan’ın ölümünden duydukları üzüntülerini ifade ettiler.