Avrupa Türk Demokratlar Birliği-UK tarafından düzenlenen protesto gösterisine, merhumun eşi İmedia, kardeşleri Yunus ve Mustafa Güzel, amcaoğlu Adem Güzel, Liberal Demokrat Parti adayı Turhan Özen, Enfield Belediye Meclisi Karahasan’ın da aralarında bulunduğu bir grup katıldı.


Gösteriye katılanlar “Daha Kaç Masum Ölecek?”, “Gangasterler Sokakta”, “Çete Savaşlarına Son” yazılı dövizler taşıdı.

Saygı duruşunda bulunulan ve dua edilen gösteride, UETD-UK Başkanı Muttalip Ünlüer yaptığı konuşmada, merhum Erdoğan Güzel’in ailesinin yanında yer almak için böyle bir gösterinin düzenlendiğini belirtti.



Güzel’in öldürülmesinin İngiltere’de yaşamını sürdüren vatandaşlar arasında derin infiale yol açtığını belirten Ünlüer şöyle konuştu: “Bugün İngiltere UETD olarak bu bulunduğumuz noktada geçen Cuma günü  meydana gelmiş olan  bir zulmü, bir haksızlığı protesto etmek için ve maktul Erdoğan Güzel ailesinin yanında yer almak için, vatandaşlarımızı buraya topladık, yıllardır süre gelen İngiltere’de yaşayan vatandaşlarımızı derinden etkileyen bir sorunu, telin etmek ve karşısında olduğumuzu belirtmek için buradayız. Bu sorun çete  savaşlarıdır. Londra sokaklarında pek çok suçsuz insanın hayatına mal olan bu akıl almaz mafyavari çeteler uzun yıllardır Londra’da yaşayan toplumun her kesimini derinden etkilemektedir bilhassa gençlerimize sokakları dar etmiş durumdadır. Bugün aileler sokağa yolladığı çocuğunun sağ salimen geri döneceğinden endişe duymaktadırlar. Bu memlekete kanunlara uyan devlete karşı görevlerini eksiksiz yerine getiren toplumların hiç de hak etmediği bu duruma vatandaş olarak dur demek istiyoruz.


Çetelerin en son iki kurbanı Lordship Lane üzerinde geçen Cuma günü katledilen vatandaşımız Erdoğan Güzel’dir ve diğeri de yoldan geçmekte olan bir bayandır. Bu akıl almaz vahşeti İngiltere’de yaşayan Türk toplumu olarak şiddetle şekilde kınıyoruz. Ve buradan İngiliz hükümetine ve Londra polisine çağrı yapıyoruz. Bu gidişata dur demelerini istiyoruz. Masum insanların haksız yere öldürülmesinin önüne geçmek için önlem alınmasını istiyoruz. Hükümetin Londra sokaklarında devam eden (gang warfare) denilen sokak terörüne karşı  etkili bir mücadele uygulamasını istiyoruz. Artık insanlar suçsuz yere katledilmesin, sokaklarda endişe duymadan güvenlik içerisinde, gözümüz arkada olmadan, huzur  içerisinde yaşamak istiyoruz. İnsanın en doğal olan, yaşama hakkının caniler çeteler tarafından  gasp edilmesine dur denilmesini istiyoruz. Ve bunu sağlamak için hükümeti toplumlara karşı olan görevini eksiksiz olarak yerine getirmesini bekliyoruz.”