ABD'nin Kaliforniya eyaletinde geçirdiği trafik kazasının ardından iki hafta komada kalan bir kadın, çıktıktan sonra Yeni Zelanda aksanıyla konuşmaya başladı.

Solingen: 4 kişinin öldüğü kundaklama ile ilgili eski kiracı tutuklandı Solingen: 4 kişinin öldüğü kundaklama ile ilgili eski kiracı tutuklandı

Daily Mail'de yer alan habere göre 24 yaşındaki Summer Diaz, Los Angeles kentinde geçen yıl 25 Kasım'da karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu iki hafta komada kaldı. Kafa travması dahil çeşitli yaralanmalarla hastaneye kaldırılan Diaz, iki haftasını komada geçirdi.

Uyandığında 'kafası karışmış ve yönünü şaşırmış' hissettiğini belirten Diaz, "İnsanlarla konuşmaya çalıştığımı hatırlıyorum ve sesim farklı geliyordu" ifadelerini kullandı. Diaz, komadan çıktıktan sonra daha önce hayatında hiç gitmediği Yeni Zelanda'nın aksanıyla konuşmaya başlamıştı. Diaz, "Sonra rehabilitasyona gittim ve sesim biraz düzelmeye başladı. Terapistlerle çalışıyordum ama hala çok yavaş konuşuyordum. Bu yüzden bir şey duymak zordu. Sesim güçlendikçe insanlar aksanı daha fazla duymaya başladı" dedi.

Habere göre Diaz'ın aksanı o kadar güçlendi ki insanlar nereli olduğunu sorgulamaya başladı. Diaz'ın bu süreçte aksanının önce bir İngiliz olan erkek arkadaşınınkine yaklaştığı, süreç içinde Fransız ve Rus aksanıyla da konuştuğu, şu an ise Avustralya veya Yeni Zelanda aksanının yerleştiği belirtildi. Diaz, yeni bir aksana sahip olmayı sevdiğini ve ne olacağını görmek için bekleyeceğini söyledi.

Diaz'ın başına gelen olay, 'Yabancı Aksan Sendromu' (FAS) olarak biliniyor. Tam anlamıyla tedavisi mümkün olmayan sendrom, zamanla kaybolabiliyor. (Sputnik)