Ali Akdemir

Kızıldere katliamı, Almanya'nın Hannover kentinde 'Özgürlük Dayanışma Kuzey Almanya Örgütlülüğü' tarafından düzenlenen bir etkinlik'le anıldı.

Hannover'de yaklaşık 300 kişinin katıldığı etkinlik, Kızıldere'de ve demokrasi mücadelesinde kaybedilenler anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.Gecede Özgürlük Dayanışma Almanya adına yapılan konuşmadan sonra, 12 Eylül döneminde Devrimci Yol ana davası'nda uzun yıllar cezaevinde yatmış, 'Birgün Gazetesi' yazarı Oğuzhan Müftüoğlu söz aldı.


'KIZILDERE'DEN GEZİ'YE BU TARİH BİZİM'

Müftüoğlu yaptığı konuşmada, Kızıldere'nin yolunun Türkiye Devrimi'nin yolu olduğunu vurgu yaptıktan sonra, genel olarak Türkiye'deki konjektürel siyasal gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 

Oğuzhan Müftüoğlu
 konuşmasını bugün Kızıldere'yi yaşatmanın yolununun devrimci halk muhalefetini örgütlemek olduğunu, AKP hükümetine karşı geniş muhalefet cephesinin yaratılmasının önemine değinerek, gezi direnişlerinden ders çıkarılması gerektiğini, solun Gezi'de sınıfta kaldığını, doğru Gezi değerlendirmesi yapılmadan toplumsal muhalefeti örgütlemenin mümkün olmadığını ifade etti.




MÜFTÜOĞLU: BİRLİK İÇİN GEREKİRSE ÖDP'Yİ FESHEDERİZ


Gezi olayları değerlendirmesi sonrası, solun birliğini yaratmak için gerekirse Özgürlük ve Dayanışma Partisi'ni feshederiz açıklamasında bulundu. İlkede temel sorunun, faşist AKP düzenine karşı olan tüm güçleri mücadeleye katmanın devrimcilerin önemli bir görevi olduğunu belirtti. Grupsal ve dar bakış açısıyla geliştirilen tavırlarla bu sorunun çözülemeyeceğini, sokağın örgütlenmesi gerektiğini yıllar önce söylediği direniş komitelerinin ne kadar geçerli olduğunun, hayat tarafından bir kez daha doğrulandığı savundu.

ALİ ASKER KİTLEYİ ÇOŞTURDU


Etkinliğin kültürel bölümünde ise, sırasıyla sanatçılar Erdal Durmaz, Grup Lori'nin Adası ve ALİ ASKER yer aldı. Ali Asker'in sahneye çıkmasıyla salondaki çoşku had safhaya vardı. Ali Asker'in seslendirdiği eserlere kitle eşlik etti.Gecede atılan sloganlarla ve söylenen türkülerle, 30 Mart 1972 yılında Kızıldere'de katledilen Mahir Çayan ve yoldaşlarının unutulmadığı ve o direniş ruhunun hep yaşatılacağı belirtildi.